Connect with us

Prestopi

Nesojeni član Maribora na Madžarsko

Foto: Dabas Handball

Vuk Milenković velja za enega najobetavnejših krožnih napadalcev v Evropi, v januarju pa je podpisal triletno pogodbo z mariborskim Branikom. No, sporazum so v klubu iz neznanih razlogov prekinili, zato se talentirani Srb seli v madžarsko prvo ligo. V svoje vrste ga je namreč zvabil Dabas.

Foto: Dabas Handball

Vuk Milenković se prvič odpravlja v tujino, in sicer na Madžarsko. S tamkajšnjim prvoligašem Dabasom je podpisal triletno pogodbo. Čeprav se je v januarju že dogovoril z Mariborčani, pa je na koncu prišlo do preobrata in mladinski reprezentant bo svojo profesionalno kariero pričel pri osmouvrščeni ekipi lanskoletnega madžarskega prvenstva.

»Na koncu ni prišlo do sodelovanja, bilo je nekaj komplikacij in smo se razšli. Nato je prišla ponudba Dabasa, zato se že veselim novega začetka,« pove Milenković in doda: »Madžarsko prvenstvo je iz leta v leto boljše. Hkrati je odlična liga za mlade igralce, kjer lahko z dobrimi tekmami še bolj napredujem.«

Dvajsetletni srbski mladinski reprezentant se na Madžarsko podaja iz vrst beograjskega Partizana, hkrati pa bo eden glavnih adutov srbske izbrane vrste na prihajajočem mladinskem SP v Španiji. Srbi se nahajajo v isti skupini kot Slovenci, reprezentanci pa si bosta naproti stali prihodnjo nedeljo.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi