Connect with us

Tuja prvenstva

VIDEO: Slovenska velikana posadila Bombača v sendvič

Blaž Blagotinšek je eden izmed stebrov obrambe pri madžarskem velikanu iz Veszprema. Foto: Telekom Veszprem

Na finalu madžarskega pokala so naši rokometaši kazali številne izjemne poteze. Poleg vrhunskega »no look pass-a« pa sta se dokazal tudi veszpremova orjaka Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek ter szegedovega organizatorja igre Deana Bombača spravila v sendvič.

Nedeljsko rokometno popoldne je postreglo z vročim madžarskim rokometnim derbijem. Na eni strani so pri Pick Szegedu stali Nik Henigman, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Dean Bombač, na drugi pa Dragan Gajić, Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek ter Borut Mačkovšek. Prav slednja sta bila glavna akterja pri vrhunskem obrambnem prekršku. Pri prodoru Bombača v veszpremovo linijo šestih metrov sta se odlično postavila Mačkovšek ter Blagotinšek.

Dean Bombač je bil zagotovo glavni junak tekme, potem ko se je pri eni izmed vrhunskih podaj proslavil s t.i. »no look pass« podajo in priigral še en zadetek orjaku Benceju Banhidiju.

Pick Szeged ne izpušča vrha v madžarskem rokometu. Nasprotnik skopskega Vardarja v četrtfinalnem obračunu EHF Lige prvakov je večnega rivala iz Veszprema premagal z rezultatom 28:27 (17:10) ter slavil naslov madžarskega pokalnega prvaka.

Več o izjemni potezi pa preveri na spodnji povezavi:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Tuja prvenstva