Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Pajovič brez moči v domovini, a zadovoljen

Aleš Pajovič je Avstrijce prevzel letos, ob koncu meseca marca. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Avstrijski selektor in nekdanji slovenski reprezentančni bombarder Aleš Pajovič je včeraj prvič gostoval v Sloveniji z avstrijsko izbrano vrsto in bil ob oslabljeni zasedbi primoran priznati premoč domačinom z rezultatom 35:19 (18:11).

Pajovič si zadnja leta kruh služi v Avstriji in od sezone 2015/2016 igra za HSG Graz. V krstni sezoni je imel dvojno licenco – igralsko in trenersko, letos pa se krčevito bori za najvišja mesta v avstrijskem rokometnem prvenstvu. Njegovo odlično delo so opazili tudi pri avstrijski rokometni zvezi in ga postavil na selektorski stolček članske izbrane vrste. Za v prihodnje se je odločil, da bo vse misli pozorno usmeril le v reprezentančno kariero, in sicer ga prihodnje leto v januarju čaka EP na domačih tleh

V domovini z okrnjeno ekipo brez moči, a zadovoljen

Avstrijci bodo prihodnje leto januarja gostili EP v rokometu na domačih tleh. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Avstrijci so v prejšnjem reprezentančnem ciklusu odigrali en del EHF Eura Cup in na gostovanju v Španiji presenetili tamkajšnje zvezdnike, zato je bil Pajovičev debi na avstrijski klopi sanjski (več o tem TUKAJ).

Tako kot Slovenci so imeli tudi avstrijski rokometaši kar nekaj odsotnih igralcev. Zaradi klubskih obveznosti in zadnjega kroga v nemškem prvenstvu je manjkal glavni zvezdnik Nikola Bilyk, obenem je bilo včeraj na sporedu še finale državnega prvenstva, ki so ga osvojili igralci UHK Kremsa, za katerega igra tudi slovenski legionar Lucijan Fižuleto.

Spodaj preveri, kaj je dejal Pajovič po tekmi:

Preberite si še:

Strelske vaje Slovencev proti oslabljeni Avstriji

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet