Connect with us

Reprezentančni rokomet

Skalp Pajoviča na selektorskem stolčku Avstrije: zmaga nad Španci

Foto: Avstrijska rokometna zveza

Novopečeni selektor avstrijske izbrane vrste in nekdanji slovenski reprezentančni bombarder Aleš Pajovič je na selektorskem stolčku Avstrije debitiral kot iz sanj. Na uvodu je namreč na kolena spravil popolno špansko reprezentanco in pritegnil vrsto avstrijskih rokometnih privržencev, ki menijo, da se je s prihodom Pajoviča pričela nova era v avstrijskem rokometu.

Aleš Pajovič je avstrijske rokometaše prevzel šele dva tedna nazaj in krstni debitantski nastop na selektorskem stolčku doživel včeraj. S svojimi varovanci se je na turnirju EHF Euro Cup, na katerem poleg branilcev evropskega naslova Špancev tekmujejo še preostale reprezentance, ki bodo 2020 gostile rokometno EP (Avstrija, Norveška, Švedska).

Prvi četrtkov obračun je zanesljivo pripadel aktualnim svetovnim podprvakom Norvežanom, ki so brez težav s 35:26 (15:16) premagali Švede.

Aleš Pajovič je avstrijsko reprezentanco prevzel pred enim tednom. Foto: HSG Graz

Španski rokometaši so to srečanje odigrali v nekoliko spremenjeni postavi in z dobro igro v obrambi uspeli na odmor oditi s 13:14. A avstrijska reprezentanca se ni predala in stalno dihala za ovratnik Špancem. V 48. minuti je Nikola Bilyk popeljal svoje soigralce do prednosti z dvema goloma in prednost se je ohranjala vse do konca srečanja. Tako so izbranci selektorja Pajoviča presenetljivo dobili srečanje z rezultatom 29:28 (13:14).

»Zelo sem vesel in ponosen na moje fante. Borili smo se od prve do zadnje sekundi in vrhunsko odigrali v obrambi,« je po srečanju dejal Pajovič, ki ga prihodnje leto v mesecu januarju čaka evropsko rokometno prvenstvo na domačih tleh.

EHF EURO Cup 2019:

Četrtek, 11. aprila:

Avstrija – Španija 29:28 (13:14)

Norveška – Švedska 35:26 (15:16)

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet