Connect with us

Tuja prvenstva

V Španiji lahko opozori na reprezentančnega selektorja

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

V Španiji lahko opozori na reprezentančnega selektorja

Slovenska kolonija v španski Ligi ASOBAL letos šteje pet legionarjev. Katalonski trojici (Janc, Makuc, Dolenec) ter Celjanu Jaki Špiljaku se je pred novo sezono pridružil še koprski steber obrambe in pomemben mož v napadu, Janez Guček. V Huesci čedalje boljše igra, kar zadovoljuje tudi vodstvo kluba.

Guček je prve rokometne korake naredil pri Dolu iz Hrastnika. Poleti 2017 ga je Veselin Vujović zvabil na Obalo, kjer je v dresu Kopra navduševal tri sezone in si z dobrimi predstavami zasluženo priigral prestop v eno izmed najmočnejših evropskih lig. Podpisal je pogodbo s španskim prvoligašem iz Huesce, pri kateri dodobra kaže svoj napredek.

»Načrt je bil takšen, da prevzemam pomembnejšo vlogo v obrambi, a zaradi nekaterih težav s poškodbami sem dobil priložnost tudi v napadu in jo dobro izkoristil,« je za španske medije spregovoril mladi Guček.

Foto: splet

Huesca že nekaj let tekmuje v najmočnejšem španskem tekmovanju in se večinoma uvršča v srednji razred. Petindvajsetletnik, ki je za člansko izbrano vrsto zaigral na sredozemskih igrah 2018 v Tarragoni, je na nedeljskem obračunu proti Granollersu vknjižil šest zadetkov in bil eden pomembnejših členov ob zmagi s 26:29.

»V Huesci si stanovanje delim še z dvema soigralcema. Mestu se dobro prilagajam, saj je zelo prijetno, a celotnega kraja mi zaradi koronavirusa še ni uspelo spoznati,« dodaja nekdanji član Kopra, ki bi se morda v prihodnje z nadaljnjimi dobrimi predstavami lahko znašel na reprezentančnem spisku.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva