Connect with us

Tuja prvenstva

Katalonci meljejo dalje, Dolenec strelsko uspešen

Jure Dolenec se je med strelce vpisal dvakrat. Foto: FC Barcelona

Katalonci meljejo dalje, Dolenec strelsko uspešen

Minuli večer je dvanajsti krog najmočnejše španske lige ASOBAL prinesel obračun Barcelone proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva BM Villa de Aranda. Katalonci so vlogo favorita prenesli tudi na terenu in slavili z 39:22 (24:8).

Katalonski strateg Xavi Pasqual je v domačem prvenstvu prišel že do desete zaporedne zmage. Foto: FC Barcelona

Ekipa Barcelone je tokrat v vlogi domačina odigrala že svojo deseto tekmo v nizu in prišla do rutinirane zmage. Včerajšnjemu nasprotniku, ki samuje na dnu lestvice z eno samo osvojeno točko, so Katalonci že v prvem polčasu prikazali, kdo kraljuje v španskem rokometu.

Že po petnajstih minutah igre je Barcelona vodila z razliko sedmih golov (12:5) in svoj tempo stopnjevali vse do konca prvega polčasa. Na odmor so odšli s prednostjo +16 (24:8). Tudi v drugem polčasu nismo spremljali večjih razlik. Domačinom je na krilih izjemne obrambe in hitrega protinapada uspelo priti do končne zmage z 39:22.

Pri serijskih državnih prvakih je Jure Dolenec dosegel dva zadetka, medtem ko se v kadru nista znašla Blaž Janc in oboleli Domen Makuc, ki je imel pred reprezentančno tekmo s Turki pozitiven test na koronvirus.

LIGA ASOBAL, ŠPANIJA, 12. KROG:
Torek, 10. novembra:
FC Barcelona HB – BM Villa de Aranda 39:22 (24:8)
Dolenec 2, Makuc in Janc nista bila v kadru

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva