Connect with us

INTERVJU

Trebanjec v Novem mestu željan dokazovanja

Žiga Urbič je letos na začetku sezone okrepil novomeške vratnice. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za rokometaši novomeškega prvoligaša sta že dva dobra tedna priprav pred pričetkom letošnjega prvenstva, ki ga bodo farmacevti pričeli z obračunom proti mariborskemu Braniku. Eden izmed treh novinec je (za zdaj) tudi trebanjski vratar Žiga Urbič, ki se trenutno odlično počuti.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Žiga Urbič je rokometno pot začel v domačem Trimu in že v mlajših letih kazal izjemen potencial. Ni skrivnost, da se je redno nahajal na spiskih mlajših reprezentančnih selekcij in bil celo član mlajše kadetske izbrane vrste, ki je na Kitajskem leta 2012 osvojila prvo mesto na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Kitajskem.

Roman Zarabec bo letos prevzel trenerski stolček Krkašev. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Zadnja leta je bil stalni član prve ekipe trebanjskega prvoligaša, ki v letošnji sezoni z novim trenerjem Vajdlom cilja na najvišja mesta v Ligi NLB. »Za nami sta že dva tedna priprav, ki smo jih posvetili tako kondicijski kot fizični pripravi ter uigravanju in prilagajanju na nov sistem igre. Priprave potekajo nemoteno, imamo sicer nekaj manjših poškodb, ki so nastale med pripravljalnim obdobjem, vendar verjamem, da jih bomo v kratkem uspešno odpravili,« je za ŠD Šport uvodoma dejal Urbič.

Foto: MRK Krka Novo mesto

Krkaši imajo za sabo že dve odigrani pripravljalni tekmi, in sicer proti Herz Šmartnemu (več TUKAJ) ter avstrijskemu prvoligašu Ferlachu. Oba tekmeca so izbranci trenerja Romana Zarabca so zanesljivo ugnali in na uvodu priprav pokazali pravi obraz. »Skozi tekme, ki nas čakajo v drugem delu pripravljalnega obdobja, bomo dobili vpogled v našo igro, ugotovili kje so še naše rezerve, analizirali napake ter poskušali uigranost ekipe spraviti na čim višjo raven,« dodaja mladi trebanjski čuvaj mreže.

Andraž Kete je pri Gorenju preživel eno sezono, zdaj odhaja v Novo mesto. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Poleg Urbiča sta Krkaše do zdaj okrepila še povratnik na slovenska rokometna igrišča Jan Gorela ter lanskoletni velenjski organizator igre Andraž Kete. »Ekipa je mlada, željna dobrega dela ter nabiranja izkušenj, kar mi je zelo všeč. Priložnost dobivajo tako igralci domače rokometne šole, kot tudi novi, zato je želja po dokazovanju z obeh strani še toliko večja. Želim si da, bi priprave potekale nemoteno, s čim manj poškodbami, le tako se bomo maksimalno lahko pripravili na začetek sezone,« zaključuje vratar Krkašev, katere ta konec tedna čaka mednarodni turnir pod domačo izvedbo, v družbi trebanjskega Trima, madžarskega Csurga ter beloruskega SKA Minska.

More in INTERVJU