Connect with us

Liga NLB

Sovič na Koroškem pričakuje napeto sezono

Foto: RK SG

Slovenjgraški rokometaši se na prvoligaško sceno vračajo po dveh sezonah premora v 1. B DRL, tokrat jih bo s klopi znova vodil stari znanec Sebastjan Sovič.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Zelo dobro znano ime slovenski rokometni javnosti Sebastjan Sovič se je na slovenjgraški stolček vrnil januarja letos, potem ko je nasledil Slavka Iveziča. Slovenjgradčani so letos prepričljivo pometli s konkurenco v drugoligaškem tekmovanju ter se zasluženo uvrstili v prvo slovensko rokometno ligo. Zdaj jih v elitnem razredu čaka vrsto izjemnih spektaklov.

»Čaka nas težka in izzivov polna rokometna sezona! Naš glavni cilj bo obstanek med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Zavedamo se, da bo pot do tega strma in polna ovir. Ekipa je mlada in ambiciozna. Moramo biti homogeni in optimistični, ko bo težko, ter skromni in delavni, ko bo lepo. Le trdo in vestno delo vsakega posameznika v klubu nam lahko prinese željen rezultat,« je o samem uvodu v novo sezono spregovoril Sovič, ki je nazadnje v Ligi NLB vodil Maribor Branik.

Vzdušje v ekipi odlično

Sebastjan Sovič naj bi v svoje vrste dobil še kakšno okrepitev. Foto: Aljaž Sešel

Moštvo je v svoje vrste, tekom poletja dobilo štiri okrepitve. Tilen Grobelnik, Filip Banfro (oba RK Gorenje Velenje), črnogorski reprezentant Aleksandar Glendža in levičar Uroš Štumpfl (RK Maribor Branik) so prišleki na Koroško. Po nekaterih informacijah naj bi v klub prišla še kakšna okrepitev. Pred Slovenjgradčani pa je odhod na priprave v Fieso.

»Priprave potekajo po načrtih. Treniramo v Slovenj Gradcu, za tri dni pa smo skočili na Kope in opravili večji sklop treningov telesne priprave. V naslednjem tednu se za štiri dni odpravljamo v Fieso, kjer bo poudarek na uigravanju ekipe. Odigrali bomo tudi dve prijateljski tekmi. Vzdušje v ekipi je odlično, delovno! Fantje na treningih kažejo veliko vnemo in željo po napredku. Garajo iz dneva v dan. Prav pripravljalno obdobje je osnova za nadaljnji potek sezone, zato si želim čim manj poškodb,« dodaja Sovič, ki se bo na uvodu sezone pomeril z Rikom Ribnico.

Advertisement

More in Liga NLB