Connect with us

Liga NLB

Pivovarji drugi v Nemčiji

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Celjski rokometaši so včeraj zaključili z enotedenskim pripravljalnim ciklom v Nemčiji, kjer so po štirih srečanjih v velikem finalu mednarodnega turnirja v Ilsenburgu znova morali priznati premoč Magdeburgu.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se za zaključek nemške turneje še enkrat pomerili z Magdeburgom. Tokrat v finalu turnirja v Ilsenburgu, kjer je bila tretjeuvrščena ekipa zadnje bundeslige, ponovno za odtenek boljša.

Celjanom se je včeraj na finalnem obračunu precej poznala odsotnost četverice (Grošelj, Makuc, Vujović in Kljun), s katero bi utegnili imeti več širine. Vseeno so finalno srečanje odlično odprli ter bili do 15. minute povsem blizu Nemcem. Nato so ti pričeli izkoriščati celjske napake in prednost se je le še stopnjevala. Ob odmoru je znašala že +6 (15:9).

Klemen Ferlin je v finalu zbral 13 obramb. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

V uvodnih minutah drugega polčasa so aktualni državni prvaki delno zagrozili Nemcem in se uspeli približati na vsega štiri zadetke zaostanka. Sledila je priložnost za -3 s položaja sedmih metrov, a je najstrožjo kazen ubranil danski reprezentančni čuvaj mreže Green in tako je bilo praktično konec možnosti za morebitno presenečenje. V zadnjih minutah so priložnost dobili še igralci z nekoliko manjšo minutažo na prejšnjih srečanjih, medtem ko se je tekma končala z 32:21.

David Razgor se proti Magdeburgu ni vpisal med strelce. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V naslednjih dneh sledijo treningi v Celju, v soboto pa zelo pričakovana domača otvoritev, ko v Zlatorog prihaja madžarski Veszprem, kandidat za sam vrh Evrope. Nova ekipa Celja obljublja borben in hiter rokomet.

»Včeraj nismo prikazali naše igre, žal so nam pošle moči. Prva tekma z njimi je bila povsem drugačna, danes pa nismo zdržali njihovega tempa. Vseeno, če potegnemo črto in v kateri fazi priprav smo trenutno, smo lahko zadovoljni z napravljenim do sedaj, nas pa še čaka veliko dela, kar pa nam je prav tako pokazala današnja tekma,« je po obračunu za klubsko spletno stran dejal kapetan David Razgor.

Pripravljalni turnir (Ilsenburg, Nemčija):
Nedelja, 11. avgusta:
SC Magdeburg
– RK Celje Pivovarna Laško 32:21 (15:9)
RK Celje Pivovarna Laško:
Ferlin 13 obramb, Gaberšek 1 obramba; Silva 6, Šarac 1, Grebenc 1, Poteko 3, Kodrin 2, Marguč 1, Horžen 4, Žabić, Leban 2, Novak, Razgor, Cvetko 1; Trener: Tomaž Ocvirk,

Advertisement

More in Liga NLB