Connect with us

Liga NLB

Uroš Udovič odslej v kapetanski vlogi Trima

Uroš Udovič je novi kapetan članske ekipe trebanjskega Trima. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Na koncu lanske sezone se je z rokometnih igrišč po dolgih 20 sezonah, od tega 10 odigranih za člansko ekipo RK Trimo Trebnje poslovil izkušeni kapetan Tevž Grandovec. Tako je moštvo dobilo novo desno roko trenerja Ivana Vajdla, ki je od začetka treningov postal dolgoletni član trebanjskega kluba Uroš Udovič. Slednji letos pričakuje težko sezono.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Uroš Udovič je prve rokometne korake naredil pri domačem Trimu, potem ko je v klubu pričel igrati za ekipo mlajših dečkov B in se vse do članske ekipe vzgajal pod taktirko Alojza in Marka Radlja ter Marka Mežnaršiča. V članski ekipi ga je sprva vodil Ivan Vajdl, nato Roman Šavrič, minulo sezono Benjamin Teraš, zdaj pa bo spet združil moči z izkušenim Vajdlom.

S prevzemom kapetanskega traku bo primoran prevzeti še nekaj drugih odgovornosti, a novih izzivov se ne boji.  »Odgovornost ni majhna, mislim pa, da sem pri svojih 25 letih toliko dozorel, da lahko novo vlogo opravim tako, kot je treba in se tudi pričakuje od mene. Fantje so super in lahko rečem, da mi bo v čast biti kapetan te ekipe,« je uvodoma dejal Udovič.

Udovič je v minuli sezoni odigral precej dobro. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Izkušeni rokometaš, ki ima za sabo že sedem odigranih sezon v najkakovostnejšem slovenskem tekmovanju, je v Trebnjem (za zdaj) preživel celotno kariero, zato ne skriva zadovoljstva po odličnem počutju v domačem klubu. »V klubu se počutim super. Predvsem letošnjo sezono imamo praktično vse, da se lahko skoncentriramo le na treninge in tekme. Upam, da bodo tudi trebanjski navijači prepoznali naše delo in trud ter podprli ekipo skozi težko sezono, ki nas čaka,« meni novi trebanjski kapetan.

Trebanjci so na prvi pripravljalni tekmi v novi sezoni izgubili proti avstrijskemu Ferlachu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ekipa je na začetku letošnje sezone doživela nekaj kadrovskih sprememb. Poleg trenerja Teraša je klub zapustilo še osem igralcev, vključno s tremi odhodi na posojo. Klub pa sta poleg novomeške trojice Tomić – Didović – Rašo okrepila še Dino Hamidović ter Dean Šešić. Kljub porazu proti Ferlachu (več o tekmi TUKAJ), bo moštvo do pričetka sezone moralo še veliko delati, tako v napadu kot tudi obrambi.  »Ekipa je trenutno v nekakšnem nastajanju. Na petkovi tekmi smo pokazali veliko pomanjkljivosti, na katerih lahki začnemo popravljati stvari. Fantje se v igri še ne poznamo dovolj dobro, ampak verjamem, da z več rokometnimi treningi to nadoknadimo in postanemo resne ekipe, ki bo začetek Lige NLB pričela vrhunsko pripravljena,« zaključuje petindvajsetletni desničar

Advertisement

More in Liga NLB