Connect with us

Liga NLB

V Slovenj Gradec prihaja kapitalna trenerska okrepitev

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenjgraški prvoligaš bo v novi sezoni lahko računal tudi na pomembno okrepitev v strokovnem štabu, in sicer bo za vratarje odslej skrbel nekdanji reprezentančni vratar ter zdajšnji čuvaj mreže pri avstrijskem Ferlachu, Gorazd Škof.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Škof je zadnji dve leti preživel v Nemčiji, natančneje v prvi ligi pri Erlangenu. Čeprav je imel že 41 let, je še vedno navduševal, predvsem v letošnji sezoni. Letos ima za seboj odlične predstave. Na tekmo je imel namreč v povprečju 32% obramb.

Legendarni vratar slovenske reprezentance se je kljub številnim ponudbam iz Katarja, Francije, Nemčije in Slovenije, kjer je zanimanje pokazalo kar nekaj prvoligašev, odločil za odhod v Avstrijo, kjer je podpisal enoletno pogodbo. Pa vendarle bo poleg igranja v avstrijski prvi ligi, imel še eno zanimivo zgodbo.

Foto: RK SG

Okrepil je strokovni štab novega prvoligaša, kjer bo enkrat tedensko skrbel za pripravo vratarjev. V vratnicah slovenjgraškega kluba bodo letos stali Valentino Soldo, Nejc Humek in Domen Ošlovnik.

»V letošnji sezoni bo svoje znanje in izkušnje iz evropskih igrišč našim vratarjem delil eden najboljših vratarjev v zgodovini slovenske rokometne reprezentance, Gorazd Škof! Verjamemo, da bo s svojim znanjem in izkušnjami ogromno doprinesel k kvaliteti našega dela in delovanja kluba na strokovnem področju. Gorazd dobrodošel med #bojevnikizamestomiru!« so sporočili iz kluba.

More in Liga NLB