Connect with us

Liga NLB

Ose želijo pokvariti načrte pivovarjem na Koroškem

Janez Gams želi uspešno sezono. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Za velenjskimi rokometaši je ena izmed najuspešnejših sezon po letu 2013, ko se je Branko Tamše s svojimi varovanci veselil naslova državnega prvaka. Lani sicer moštvo ni osvojilo naziva najboljšega v prvenstvu, temveč v pokalnem tekmovanju, kjer so velenjske ose uspele pokvariti načrte Celjanom. Tokrat je direktor Janez Gams napovedal, da v klubu želijo uspešno sezono, a brez večjih ciljev na uvodu sezone.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Rumeno-črni so prijetno presenečenje zrežirali minulo sezono v mesecu maju in v polfinalu sklepnega turnirja četverice pokalnega tekmovanja na kolena spravili celjske rokometaše. Dan kasneje so z domačini iz Novega mesta suvereno opravili ter se zasluženo veselili prve pokalne lovorike po letu 2003.

Danes ima glavne zasluge za to predvsem nekdanji igralec, zdaj pa direktor kluba Janez Gams, ki je s svojo pametno inteligenco sestavil mlado in perspektivno ekipo, katera lahko ogrozi letošnji naslov Celja Pivovarne Laško. »Z ekipo smo sedli skupaj in se pogovorili, želel sem tudi od igralcev in trenerjev slišati, kaj mislijo, česa so sposobni. Skupaj smo postavili cilje, so višji kot lani, nismo pa tisti slovenski klub, ki odkrito napoveduje vse tri lovorike,« je za Delo spregovoril Gams.

Velenjčani so v velikem finalu pokala Slovenije zasluženo ugnali Novomeščane. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Pokalna zmaga ni muha enodnevnica

Moštvo so okrepili vratar Aljaž Panjtar (Celje Pivovarna Laško), ostrostrelec Žan Šol (Slovenj Gradec), levi zunanji Grega Okleščen (Krka Novo mesto), levoroki Estonec Andris Celminš (Maribor Branik) ter obetavni Srb Vladimir Bojanić (Trimo Trebnje), kateremu številni trenerji pripisujejo naziv novega Željka Muse, ki je iz Trima prav tako odšel v velenjski klub, zdaj pa navdušuje v Nemčiji.

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

»Zavedati se moramo, da imamo po mojih informacijah za 45 odstotkov nižji proračun kot Celje Pivovarna Laško, ki je znova sestavilo zelo močno ekipo, iz tujine po enem letu pripeljalo tudi igralca, ki ga mi nismo mogli plačati (Jan Grebenc; op. p.). To je čisto drugačna dimenzija delovanja. Zato si ne moremo privoščiti, da bi šli v frontalni spopad z njimi. V pokalu smo jih premagali po več kot petih letih, upam, da to ni bila muha enodnevnica, ampak znak, da se bo cikel počasi spet obrnil v naš prid,« meni Gams, ki je z Velenjčani osvojil dva naslova državnega prvaka.

Več časa za kadrovanje

Aljaž Panjtar je v velenjske vrste prišel iz Celja Pivovarne Laško. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Ni dvoma, da ima trener Zoran Jovičić na vsakem položaju vsaj dva kakovostna igralca, med drugim celo v vratih, kjer bosta tandem tvorila izkušena Aljaž Panjtar in Emir Taletović. »Tokrat smo za kadrovanje imeli veliko več časa kot lani, lahko smo premislili vse vidike in se odločili v miru,« pove Gams.

»Prvo, kar lahko opazim pri fantih, je, da so “fajn klapa”, gre za kompatibilne značaje. Po treningih sedijo skupaj v večjem številu in se pogovarjajo o marsičem. Na človeški ravni so se ujeli, na igralski pa se tudi že kažejo prvi obrisi igre, kakršno želimo gojiti. Prepričan sem, da ima trener dobro izhodišče za uspešno sezono,« zaključuje direktor velenjskega kluba.

Advertisement

More in Liga NLB