Connect with us

Liga NLB

Mladi črnogorski up novi član Maribora

Foto: Črnogorska rokometna zveza

Mladi levi zunanji ostrostrelec Aleksa Lasica, ki je do sedaj branil barve črnogorskega kluba Budvanske Rivijere, se pri komaj 17 letih odpravlja v Slovenijo, in sicer odhaja v vrste mariborskega Branika.  

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Mladi črnogorski talent Aleksa Lasica je podpisal pogodbo z mariborskim klubom, čeprav je bil dalj časa celo na radarju Gorenja Velenja, Celja Pivovarne Laško in tudi poljskih prvakov Kielc.

Za člansko ekipo Budvanske Rivijere je zaigral že pri 16 letih, medtem ko leto kasneje prejel mamljivo ponudbo Mariborčanov ter jo z željo po napredku in večjemu razvoju, z veseljem sprejel.

»Naredil sem korak naprej v karieri. Star sem samo 17 let in verjamem, da je v peklenski konkurenci pred mano veliko trdega dela. Fantje so lani osvojili četrto mesto v prvenstvu in uspeli priti do EHF Challenge pokala, zato moramo vložiti veliko truda in dela. Po drugi strani pa bom trdo garal na vsakem treningu, izkoristil vsako priložnost, sprejel vsak nasvet, da lahko napredujem v družbi izkušenih rokometašev,« je ob prihodu v štajersko prestolnico dejal Lasica.

Foto: osebni arhiv

Lasica je trenutno član kadetske črnogorske reprezentance, ki igra na EP druge divizije, zato si v prihodnje želi zaigrati s člansko reprezentanco na Olimpijskih igrah let 2024 v Parizu. »Poleg klubske kariere me čakajo tudi obveznosti v državni reprezentanci. Zelo dobro je pripravljen program dela in pripravljalnih tekem, da se na EP zares dobro pripravimo. V nadaljevanju želim igrati tudi za člansko reprezentanco, največji cilj pa mi je preboj na OI u Parizu.«

More in Liga NLB