Connect with us

Prestopi

Si morate zamisliti? Grčija ponuja primerljive finančne pogoje z Nemčijo

Foto: Olympiacos HC

Da Grčija zadnjih nekaj let ogromno vlaga v rokomet, sploh ni dvoma. O tem pričajo tudi številne pogodbe, katere se lahko primerjajo celo z najmočnejšo ligo na svetu – Bundesligo. Eden izmed najnovejših dokazov pa je prestop beloruskega levičarja Arturja Karavtskega iz PPD Zagreba v vrste grškega velikana Olympiacosa.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Čeprav številni ne bi verjeli, pa ti podatki resnično držijo. Rokometni javnosti zelo znani slovenski posrednik pri številnih prestopih Andrej Beliš, ki je bil predvsem poznan kot takratni manager koprskega Cimosa, ima trenutno kar nekaj prestopov na grškem tržišču. Tam namreč prevladujeta predvsem AEK Atene ter Olympiacos, ki imata v svojih vrstah celo nekaj igralcev s primerljivimi pogoji kot denimo v nemški prvi ligi.

Andrej Beliš (skrajno desno) je bil tudi posrednik pri prestopu Gorazda Škofa v Ferlach. Foto: ŠD Šport

Najnovejši prestop v Grčijo pa je slovo beloruskega reprezentanta Arturja Karvatskega iz vrst hrvaškega PPD Zagreba h Olympiacosu. Letna plača glavnih zvezdnikov grške prve lige, kot so recimo Marin Buneta, Goran Bogunović (oba nekdanja igralca RK Maribor Branik), Karvatski, brazilski reprezentant Patrick Lemos in še drugi, pa po naših uradnih virih zraste celo do 80 tisoč evrov.

Goran Bogunović je pred tedni prestopil v Olympiacos. Foto: splet

»Grki so začeli ogromno vlagati v rokomet. V AEK-u sta španska reprezentanta in Hrvat Marin Buneta, Olympiacos pa so nedavno okrepili tudi nekdanji Mariborčan Goran Bogunović, Karvatski in tudi brazilski reprezentant,« je za ŠD Šport dejal Beliš.

Karvatskega, ki ga je v svojih vrstah posebej želel imeti celo slovenski strateg Branko Tamše, pa je finančno mamljiva ponudba zlahka odpeljala v Grčijo.

»Grški klubi se izredno močno finančno odpirajo in pogodbe so primerljive tudi z Bundesligo, saj sta glavna velikana AEK Atene in Olympiacos,« dodaja Beliš.

More in Prestopi