Connect with us

1. B DRL

Ivančane okrepil povratnik na slovenska igrišča

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Čeprav se je zdelo, da Ivančani letos ne bodo imeli ekipe, ki se lahko vrne v najkakovostnejši razred slovenskega rokometa, pa vendarle lahko zasedba kandira za prvo polovico lestvice. Po Denisu Zavodniku, ki je nazadnje igral v Dobovi, bo SVIŠ okrepil tudi ljubljanski ostrostrelec Marko Marojević.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Marko Marojevič je svoje prve rokometne korake naredil pri ljubljanskemu Slovanu. Veljal za velikega talenta in celo člana mlajših reprezentančnih selekcij, kar je potrdil tudi članski debitantski nastop v sezoni 2014/2015.

Nazadnje je v Ligi NLB igral v sezoni 2017/2018, ko mu z LL Grosist Slovanom ni uspelo obstati v prvi ligi, minulo sezono pa je do februarja branil barve avstrijskega Celovca. Zdaj se znova vrača v Slovenijo, v svoje vrste ga je zvabil bodoči drugoligaš SVIŠ iz Ivančne Gorice, ki je poleg Marojevića letos pripeljal še povratnika Davida Podržaja, Denisa Zavodnika ter Jana Debelaka.

Marko Marojević je nazadnje igral v Avstriji pri Celovcu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Po pogovoru z managerjem Rokom Praznikom in trenerjem Aleksandrom Polakom se nam je SVIŠ zdela dobra priložnost za nadaljnji razvoj in doseganje bodočih ciljev. Fante iz Ivančne Gorice poznam in vem, da kvalitetno trenirajo, zato verjamem v skupni uspeh. Moj trenutni cilj se je dobro priključiti ekipi, s katero v prihajajoči sezoni ciljamo na prvo ligo,« je za ŠD Šport povedal Marojević, ki želi SVIŠ-em kmalu priti nazaj v najmočnejši slovenski rokometni razred.

More in 1. B DRL