Connect with us

Liga NLB

Leon Rašo po porazu: V napadu in obrambi je potrebno še veliko delati

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Leon Rašo po porazu: V napadu in obrambi je potrebno še veliko delati

Trebanjski prvoligaš je na prvi pripravljalni tekmi v novi sezoni izgubil proti ekipi avstrijskega prvoligaša Ferlacha z izidom 22:30 (9:18), ki je pravi dokaz, da varovance trenerja Ivana Vajdla do prve prvenstvene tekme z Ormožem čaka še veliko trdega dela. Razočaranje po uvodnem srečanju je priznal organizator igre Leon Rašo.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ivan Vajdl, ki se je v trebanjski klub vrnil po šestih letih, se je včeraj predstavil domači publiki na obračunu ravno proti bivšemu delodajalcu Ferlachu, katerega bo v novi sezoni vodil izkušeni hrvaški strokovnjak Siniša Markota. Slednji bo imel na voljo tudi otroka trebanjskega kluba Matica Kotarja, ki je domači kraj zapustil ravno na koncu minule sezone.

Dolenjci so sicer v tekmo krenili obetavno ter se v prvi polovici prvega dela enakovredno kosali z Avstrijci. Ti pa so v nadaljevanju srečanja kaznovali skorajda vsako tehnično napako domačinov ter ob odmoru vodili z 9:18.

Leon Rašo je Trimo okrepil na začetku letošnje sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem delu se je razlika še povečala, a domači trener Ivan Vajdl je s premešano zasedbo ponudil priložnost vsem igralcem. Še posebej se je v napadu z dvema goloma izkazal mladi Lovro Kmet, ob koncu pa je na semaforju kazalo 22:30 za Ferlach.

»Za nami je prva pripravljalna tekma v novi sezoni. Z igro nismo zadovoljni, ker smo storili preveč napak. Tako v napadu kot obrambi nas čaka še veliko dela, hkrati pa moramo v obrambi vzpostaviti komunikacijo,« je po prvi tekmi za klubsko spletno strandejal novinec Leon Rašo.

Nova pripravljalna preizkušnja bo odigrana že prihajajoči torek, ko se moštvo odpravlja na Roglo, kjer jih čaka tekma z Zagrebom.

Prijateljska tekma:
Petek, 9. avgusta, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – SC Ferlach (Avstrija) 22:30 (9:18)
Postava RK Trimo Trebnje:
 Tomić, Brana, Gaberc; Udovič 6, Horžen, Redek 1, Hamidović 1, Seferović 1, Kotar 1, Višček, Šešić 3, Sašek 1, Cirar 2 (1), Dobovičnik 1, Didovič 1, Kmet 2; Trener: Ivan Vajdl.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB