Connect with us

Liga NLB

Trebanjci za uvod v novo sezono do visokega poraza proti Ferlachu

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Članska ekipa trebanjskega Trima je včeraj v domači dvorani odigrala prvo pripravljalno srečanje v novi sezoni in bila primorana priznati premoč favoriziranemu Ferlachu, ki je slavil z rezultatom 22:30 (9:18). A pred izbranci trenerja Ivana Vajdla je za doseg prave igre še veliko trdega dela.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ivan Vajdl, ki se je v trebanjski klub vrnil po šestih letih, se je včeraj predstavil domači publiki na obračunu ravno proti bivšemu delodajalcu Ferlachu, katerega bo v novi sezoni vodil izkušeni hrvaški strokovnjak Siniša Markota. Slednji bo imel na voljo tudi otroka trebanjskega kluba Matica Kotarja, ki je domači kraj zapustil ravno na koncu minule sezone.

Trebanjski rokometaši so srečanje odprli izenačeno ter stalno igrali gol za gol z avstrijskim prvoligašem. Ta je v nadaljevanju prvega polčasa izkoristil nekaj napak domačinov ter s hitrimi protinapadi uspel povesti s 6:10. Varovanci Ivana Vajdla nikakor niso uspeli znižati zaostanka, potem ko je ta kasneje narase že na 9:15, na semaforju pa je po tridesetih minutah kazalo 9:17 za Ferlach.

Dino Hamidović je ob debiju dosegel en zadetek. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem delu se je trebanjski zaostanek še povečal in Avstrijci so v 39. minuti uspeli voditi že za +11 (11:22). V 52. minuti je prednost znašala +12 (16:28), medtem ko se je srečanje končalo z izidom 22:30.

Najboljši trebanjski strelec je bil s šestimi zadetki novi kapetan Uroš Udovič, s tremi mu je sledil novinec Dean Šešić.

Nova pripravljalna preizkušnja bo odigrana že prihajajoči torek, ko se moštvo odpravlja na Roglo, kjer jih čaka tekma z Zagrebom.

Prijateljska tekma:
Petek, 9. avgusta, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – SC Ferlach (Avstrija) 22:30 (9:18)
Postava RK Trimo Trebnje:
 Tomić, Brana, Gaberc; Udovič 6, Horžen, Redek 1, Hamidović 1, Seferović 1, Kotar 1, Višček, Šešić 3, Sašek 1, Cirar 2 (1), Dobovičnik 1, Didovič 1, Kmet 2; Trener: Ivan Vajdl.

More in Liga NLB