Connect with us

Liga NLB

Izolani na turnir v družbi evropskega prvaka

Izola se bo v novi sezoni borila za obstanek v Ligi NLB. Foto: RD Butan Plin Izola

Nova sezona v smislu pripravljalnih tekem se pričenja tudi za rokometaše Butan Plin Izole, ki so se včeraj v poznih večernih urah podali v Bosno in Hercegovino na mednarodni turnir, v družbi evropskega klubskega prvaka Vardarja iz Skopja.  Člana slednjega sta tudi Slovenca Staš Skube in Domen Sikošek Pelko, Izolani pa se bodo v predtekmovalni skupini pomerili z Metaloplastiko Šabac ter Izviđaćem.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Izolska zasedba, ki se je minulo sezono v Ligo NLB vrnila po dveh letih, bo ta konec tedna nastopala na močnem mednarodnem turnirju v bosanskem kraju Trebinje, kjer bodo poleg domačina Leotarja igrali še Borac Banja Luka, Metaloplastika Šabac, Izviđać ter aktualni evropski klubski prvak Vardar Skopje, pri katerem si kruh zaslužita dva slovenska legionarja Staš Skube ter Domen Sikošek Pelko.

Stašu Skubetu se je v Makedoniji pri Vardarju v novi sezoni pridružil tudi Domen Sikošek Pelko. Foto: HC Bruck

Žreb je določil, da se bodo izbranci trenerja Fredija Radojkoviča v eni izmed dveh predtekmovalnih skupin pomerili s srbskim klubom Metaloplastiko Šabac in bosanskim prvakom Izviđaćem. Prva tekma proti srbski ekipi bo na sporedu že danes, in sicer ob 18.20, medtem ko je jutrišnje srečanje planirano ob 20. uri.

Finale je na sporedu v nedeljo, ob 15. uri.

MEDNARODNI TURNIR (Trebinje, Bosna in Hercegovina):

SKUPINA B:

Petek, 9. avgusta, ob 18.20:

RD Butan Plin Izola – RK Metaloplastika Šabac

Sobota, 10. avgusta, ob 20.00:

RD Butan Plin Izola – RK Izviđać Ljubuški

More in Liga NLB