Connect with us

INTERVJU

Trebanjec se vrača v domačo dvorano, a kot nasprotnik

Matic Kotar je trebanjski klub zapustil po koncu minule sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjske vrste je po koncu minule sezone zapustila kopica izkušenih nosilcev, vključno s trenerjem Benjaminom Terašem. Eden izmed njih pa je tudi organizator igre Matic Kotar, ki se je letos prvič podal v tujino, in sicer k avstrijskemu prvoligašu Ferlachu. Danes se prvič vrača v domačo dvorano, a kot nasprotnik, saj se bo Ferlach pomeril s trebanjskim Trimom.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ferlach se danes odpravlja tudi na nekajdnevne priprave v Trebnje, kjer bo tri dni nastanjen v trebanjskem hotelu Opara ter v tem času odigral prijateljski tekmi s Trimom in novomeško Krko, hkrati pa opravil tri treninge.

Del ekipe so celo trije slovenski legionarji, in sicer nekdanji reprezentančni vratar Gorazd Škof, stari znanec s slovenskih rokometnih igrišč Izudin Mujanović ter trebanjski otrok kluba Matic Kotar, ki se v domači kraj prvič vrača kot trebanjski tekmec. »Vsak se rad vrača domov. Verjamem, da bomo odigrali dve dobri tekmi opravili dva dobra treninga,« je o pripravah na Dolenjskem spregovoril Kotar.

Matic Kotar bo letos pomemben člen položaju srednjega zunanjega pri avstrijskem SC Ferlachu. Foto: ŠD Šport

Nekdanji mladinski reprezentant v Avstriji biva že približno dva tedna, ko so se začele priprave. V Borovljah živi v enakem stanovanju kot lani Anže Ratajec, ki je iz Ferlacha prestopil v makedonski Eurofarm Rabotnik. »Počutim se odlično. Fantje so me super sprejeli. Manjši problem mi predstavlja sporazumevanje, saj ne znam veliko nemškega jezika. Ampak tudi to se bo septembra spremenilo, saj bom hodil na tečaj nemščine,« je dejal mladi srednji zunanji, ki je najstarejši v rokometni družini Kotar (poleg Matica sta tukaj še dvojčka Miha in Marko – več o njima TUKAJ).

Korak naprej v karieri

Matic Kotar je v lanski sezoni blestel pri trebanjskem Trimu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Matic Kotar je sodelovanje z matičnim klubom zaključil na koncu lanske sezone, potem ko se ni uspel dogovoriti za nadaljnjo možnost podpisa pogodbe. Tako se je hitro odzval klicu avstrijskega Ferlacha, pri katerem bo eden izmed glavnih adutov novega trenerja Siniše Markote.

»Če imaš željo nekega dne igrati rokomet na najvišjem nivoju, potem v večini primerov do tega pride prej kot slej. V mojem primeru se je to zgodilo letos in mislim, da sem naredil pravo potezo. Vsekakor pa je Ferlach prva stopnica na poti do željenega cilja,« pove Kotar, ki zaenkrat še nima jasno določenega statusa v ekipi.

“Vedno se je lepo vrniti v domačo dvorano,” je pred današnjo tekmo dejal Kotar. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»O natančnih vlogah je še težko govoriti, saj z nami trenutno ni glavnega trenerja, bomo pa definitivno poizkušali, kar se da čvrsto obrambo in strpno ter pametno v napadu. Ko pa je govora o Gorazdu, pa nam bo zagotovo pomagal z izkušnjami, tako na igrišču kot v garderobi,« zaključuje dvanindvajsetletnik.

More in INTERVJU