Connect with us

Liga NLB

Trebanjci v vlogi favorita, Urbič prvič z nekdanjim klubom

Ivan Vajdl pričakuje zmago na 30. cvičkovem derbiju. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V soboto bo novomeška športna dvorana Marof gostila 30. cvičkov derbi med ekipama novomeške Krke in trebanjskega Trima, ki želi na pomembnem gostovanju proti varovancem nekdanjega trebanjskega trenerja Romana Zarabca, iztržiti pozitiven rezultat.

V sedmem kolu pa je na sporedu zdaj že 30. tradicionalni cvičkov derbi med Krkaši in Trebanjci, ki ga bodo v jesenskem delu sezone gostili Novomeščani, nato pa povratno srečanje sledi še februarja v Trebnjem.

Urbič prvič proti nekdanjemu klubu

https:/si/si.gorenje.com/

Ni dvoma, da bo jutrišnji obračun med Farmacevti in Trebanjci velikega pomena za čuvaja mreže Žigo Urbiča, ki je prve rokometne korake naredil prav v Trimu. Slednjega je zapustil na koncu minule sezone, zdaj pa je povsem zaživel in v novomeških vratnicah na številnih obračunih zablestel s kar nekaj obrambami.

»Obdajajo me posebni občutki, saj bomo ta konec tedna igrali proti klubu, kjer sem odrasel in se naučil igrati rokomet. Dejstvo, da bom prvič igral proti “domačemu” klubu, bom vzel kot dodatno motivacijo in priložnost za dokazovanje ter dozorevanje za nadaljnjo športno pot. K nam v Novo mesto prihaja ekipa Trebnjega, ki letos v domačem prvenstvu kaže zelo kvalitetne predstave, ki se odražajo tudi rezultatsko na lestvici, tako da v goste upravičeno prihajajo v vlogi favorita,« je pred tekmo v Novem mestu dejal Urbič.

Žiga Urbič je še lani igral za trebanjski Trimo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obenem dodaja, da verjame v morebitno slavje in si z dobro formo želi zadovoljiti navijače. »Na nas je, da se močno upremo v vseh pogledih igre, ostanemo skoncentrirani vseh 60 minut, pokažemo vse kar znamo in dodamo še nekaj več. Verjamem, da lahko z dobro predstavo in dnevno formo priredimo slavje ob zvoku sirene. Da pa nam bo vse skupaj lažje, pa vabim vse navijače Krke, da nas pridejo podpret na ta dolenjski rokometni praznik,« dodaja Urbič.

30. cvičkov derbi se jutri v Marofu prične ob 20.30, s prenosom na SportKlub 3.

Liga NLB, 7. krog:
Sobota, 19. oktobra, ob 17.00:

RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec

Ob 19.00:
MRD Dobova – RD Riko Ribnica
RK Gorenje Velenje – RK Jeruzalem Ormož

Ob 20.00:
RD Urbanscape Loka – RD Butan Plin Izola

Ob 20.30:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

Že odigrano:
RD Koper – RK Celje Pivovarna Laško 20:26 (8:14) – več o tekmi TUKAJ
Avsec 5, Smolnik 4; Leban 7, Marguč 5.

More in Liga NLB