Connect with us

Liga NLB

Pivovarji suvereni na Obali

Tomaž Ocvirk je vpisal novo prvenstveno zmago na celjski klopi. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjsko moštvo je na prvi tekmi 7. kola Lige NLB zanesljivo prišlo o novih dveh točk, potem ko so bili izbranci trenerja Tomaža Ocvirka uspešni na gostovanju pri Kopru z rezultatom 20:25 (8:14).

Celjane v nedeljo čaka nova domača evropska preizkušnja proti norveškemu prvaku Elverumu, generalko pred pomembno tekmo EHF Lige prvakov celjskem Zlatorogu pa so prepričljivo opravili na Obali. V koprski Bonifiki so domači rokometaši morali priznati premoč pivovarjem z 20:25 (8:14).

https:/s/si.gorenje.com/

Uspešna celjska predstava na Obali

Pivovarji tokrat pričakovano niso imeli zares težkega dela proti četi Uroša Rapotca. Slednje je v prvih petnajstih minutah srečanja uspela parirati tekmecu in stalno držala stik z njim, nato pa je koncentracija ob koncu prvega dela nekoliko padla in celjski vitezi so ob odmoru vodili z 8:14.

Patrik Leban je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec današnjega srečanja. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V drugem delu so gostje držali večjo prednost od petih zadetkov, a v nadaljevanju nekoliko popustili in tako omogočili Koprčanom priključek na -4 (17:21). Ob koncu gostitelji srečanja niso mogli storiti velikanskega presenečenja in Celjanom morali priznati premoč z 20:25.

Jaka Avsec je blestel s šestimi goli v koprskih vrstah, Patrik Leban pa je bil najboljši celjski strelec s sedmimi zadetki.

Pivovarji bodo zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom odigrali z Elverumom, nov prvenstveni obračun pa jih po vsej verjetnosti čaka v sredo, 30. oktobra v Ribnici. Koprčani se bodo v naslednjem krogu pomerili z Ormožem.

Liga NLB, 7. krog:
Sreda, 16. oktobra, ob 20.00 (Arena Bonifika, Koper):

RD Koper – RK Celje Pivovarna Laško 20:26 (8:14)
Avsec 5, Smolnik 4; Leban 7, Marguč 5.

Sobota, 19. oktobra, ob 17.00:
RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec

Ob 19.00:
MRD Dobova – RD Riko Ribnica
RK Gorenje Velenje – RK Jeruzalem Ormož

Ob 20.00:
RD Urbanscape Loka – RD Butan Plin Izola

Ob 20.30:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

More in Liga NLB