Connect with us

1. B DRL

Bojan Čotar želi sproščenost varovancev na tekmah

Bojan Čotar na klopi ljubljanskega drugoligaša piše uspešno zgodbo. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Ljubljanski rokometaši so v novo tekmovalno sezono štartali precej dobro in se po petih tekmah trenutno nahajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice. V prvih petih srečanjih so zabeležili dve zmagi, dva remija ter en poraz. V ekipi, ki jo vodi Bojan Čotar, pa trenutno vlada zelo dobro vzdušje.

Bojan Čotar je ekipo MRK Ljubljane prevzel na začetku lanske sezone in se s spremenjenim strokovnim štabom odločil že od prvega kroga 2. DRL popeljati zasedbo nazaj med drugoligaško konkurenco. To mu je s prepričljivimi rezultati med tretjeligaši tudi uspelo, zdaj ga čaka boj v drugem najkakovostnejšem slovenskem rokometnem tekmovanju.

https:/s/si.gorenje.com/

Za izkušenim trenerjem je visoka in suverena zmaga, ki jo je z izbranci vknjižil to soboto proti Radečam in se povzpel na šesto mesto prvenstvene lestvice. »Sicer nikoli nisem zadovoljen, sem pa dobre, ker smo v letošnji sezoni prvič odigrali sproščeno vseh šestdeset minut. Takrat so sposobni marsičesa in tako do konca tekme odigrali zelo dobro ter pošteno do nasprotnika,« je po tekmi povedal Čotar.

Glavni cilj obstanek, z novinci zadovoljen

Ljubljana je na prvih petih tekmah zbrala šest točk. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Že res, da bi lahko težko ocenjevali končni položaj Ljubljane po letošnji sezoni, pa vendarle ji številni strokovnjaki napovedujejo zlato sredino lestvice. »Težko ocenjujem naš končni položaj na lestvici. Kot novinci v ligi, imamo glavni cilj obstati v drugoligaški konkurenci, rezultatsko pa se niti ne obremenjujemo preveč. Gremo tekmo po tekmo in poskušamo odpravljati napake s prejšnjih tekem,« meni nekdanji pomočnik selektorja slovenske reprezentance, ki je v preteklosti vodil tudi ljubljanski LL Grosist Slovan.

Bojan Čotar je MRK Ljubljano prevzel na začetku lanske sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Z novinci sem zadovoljen, ker sem jih takšne tudi pričakoval. Tudi meni je v veselje, da so se odločili za prihod k nam in tako spoznali, da se pri nas dobro dela. Ko bodo pa nekega dne odšli, pa se bodo igranja v dresu MRK Ljubljana zagotovo spominjali,« dodaja izkušeni strokovnjak, ki se je v letošnji sezoni okrepil z levičarjem Rokom Željkom, vratarjem Jako Glavanom ter desnokrilnim reprezentantom Urbanom Pippom.

»Želje so takšne, da fantje na tekme pridejo sproščeno in čim bolj uživati v igri,« zaključuje Čotar.

More in 1. B DRL