Connect with us

1. B DRL

Posavski derbi brez zmagovalca, LL Grosist Slovan slavil na Ptuju

Aleša Repina je zabeležil pomembno zmago na gostovanju pri ptujski Dravi. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Peto kolo 1. B lige je na sobotnem rokometnem sporedu prineslo kar nekaj zanimivih tekem. Posavski derbi med Krškim in Brežicami ni prinesel zmagovalca, Ižanci so ugnali Herz Šmartno, LL Grosist Slovanu je uspelo slaviti na zahtevnem gostovanju pri ptujski Dravi, Dolani so tesno ugnali Škofljico, Ljubljančani so brez težav premagali Radeče, medtem ko je SVIŠ-u uspelo premagati Črnomelj.

Peti krog drugoligaškega tekmovanja so že v petek odprli Grosupeljčani in tesno slavili proti trboveljskemu Rudarju. V soboto smo spremljali šest tekem. Krčani so remizirali z Brežicami, Ižanci so odlično formo potrdili z zmago proti Herz Šmartnemu, LL Grosist Slovanu je prvo mesto na lestvici uspelo utrditi z zmago na Ptuju, Škofljica je komajda izgubila proti Dolu, SVIŠ je ugnal Črnomelj, Ljubljančanom pa je brez težav uspelo slaviti proti Radečam.

https:/s/si.gorenje.com/

LL Grosist Slovan slavil na Ptuju

Trener LL Grosist Slovana Aleš Repina je po visoki zmagi proti Škofljici na domačem terenu opozoril, da jih na Ptuju čaka eno izmed najtežjih gostovanj v letošnji sezoni. Dejstvo se je izkazalo za pravilno, saj so Ptujčani stalno dihali za ovratnik Kodeljevčanom, katerim je uspelo slaviti šele v končnici tekme.

Najboljši strelec domačih je bil z osmimi zadetki Tomaž Groblnik, pri gostih je prav tolikokrat uspel zadeti tudi Janez Skušek.

Posavski derbi brez zmagovalca

Uroš Šerbec ni uspel iztržiti zmage na gostovanju pri sosednjih Brežicah. Foto: RK Krško

Posavski derbi med Krčani in Brežičani je prinesel kar nekaj zanimanja. Gledalci so v Brežicah videli prevlado domače zasedbe, kar zagotovo ni bilo pričakovati.

Gostitelji so namreč ob polčasu vodili celo s +3 (11:8), ob koncu pa vknjižili zelo pomemben remi s 25:25. V domači ekipi je sedem zadetkov prispeval Luka Koprivc, pri gostih pa sta štirikrat zadela Nik Rantah ter lanskoletni igralec Brežic, Alen Zorič.

Ljubljančani zanesljivo preko Radeč

1. B DRL, 5. krog:
Sobota, 12. oktobra:
MRK Ljubljana – 
RK Radeče Papir Nova 41:21 (20:6)
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Črnomelj 33:22 (16:9)
ŠRD Škofljica – RK Dol TKI Hrastnik 29:31 (16:17)
RK Drava Ptuj – RD LL Grosist Slovan 23:27 (11:14)
RK Mokerc-KIG – RD Herz Šmartno 38:35 (16:12)
RK Brežice – RK Krško 25:25 (11:8)

Petek, 11. oktobra:
RK Grosuplje – RD Rudar Trbovlje 29:28

More in 1. B DRL