Connect with us

Tuja prvenstva

Staš Skube popeljal Vardar do prve lovorike v novi sezoni #FOTO

Foto: Denis Dukovski/RK Vardar Skopje

Staš Skube popeljal Vardar do prve lovorike v novi sezoni #FOTO

Rokometaši skopskega Vardarja so včeraj prišli do prve lovorike v sezoni. V makedonskem superpokalu so bili boljši od Metalurga z izidom 33:24. Zmagovalec dvoboja niti ni bil vprašljiv, hkrati pa je Roberto Garcia Parrondo prišel do svoje prve lovorike na klopi nekdanjih evropskih prvakov.

Timur Dibirov je odlično zadeval iz protinapadov. Foto: Denis Dukovski/RK Vardar Skopje

Prvi zadetek na tekmi je v 5. minuti dosegel slovenski rokometaš, Staš Skuve. V prvih petnajstih minutah smo lahko videli predvsem dvoboj dveh mladih vratarjev na obeh straneh, za Vardar je odlično branil Dejan Milosavljev, pri Metalurgu pa je dobro delo opravljal Martin Tomovski. Nato pa je v drugi polovici prvega polčasa začela prevlada makedonskih prvakov. Na krilih Milosavljeva so rokometaši Vardarja postopoma poviševali prednost in na odmor odšli s +6 (16:10).

Vardar Skopje je dosegal zadetke predvsem s hitrimi protinapadi Timurja Dibirova. Staš Skube je odlično organiziral napad svojega moštva in v 38. minuti povišal prednost na +9 (21:12). V nadaljevanju drugega dela je Metalurg uspel znižati zaostanek na -6, a je na sceno stopil čuvaj mreže, Dejan Milosavljev. Mladi srbski vratar je z nekaj obrambami popeljal nekdanje evropske prvake do prednosti desetih zadetkov (31:21). Tekma je bila končana brez večjih pretresov v nadaljevanju, Vardar pa se je z rezultatom 33:24 veselil svoje prve lovorike v novi sezoni.

Vardar je imel bučno podporo zvestih navijačev. Foto: Denis Dukovski/RK Vardar Skopje

Najboljši strelec aktualnih superpokalnih prvakov je bil s sedmimi zadetki Timur Dibirov, štiri zadetke pa so pri Metalurgu dosegli Jaganjac, Tankoski, Kuzmanovski in Dimitrioski.

VARDAR – METALURG 33:24 (16:10)

VARDAR: Stoilov 3, Nedanovski 3, Popovski 1, Krištopans 1, Skube 4, Čupić 2, Dibirov 7, Šiškarev 2, Borozan 3, Vojvodić 1, Kiseljev 3, Milosavljev 15 obramb, Miševski 1, Petkovski 1 obramba

METALURG: Jaganjac 4, Dodić, Dimitroski 4, Tokić 1, Šilegov, Tomovski 7 obramb, Danilovski 1 obramba, Tankoski 4, Kuzmanovski 4, Madžovski 1, Petkovski, Velkovski 2, Lazarevski 2, Jagurinovski 1, Arsenovski 1

Fotogalerija uradnega fotografa Vardarja, Denisa Dukovskega:

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva