Connect with us

Tuja prvenstva

NI VEČ LEGENDA: Christian Zeitz ni več v klubu in v društvu legend Kiela

Zeitz prekinil sodelovanje s Kielom

NI VEČ LEGENDA: Christian Zeitz ni več v klubu in v društvu legend Kiela

THW Kiel je iz galerije svojih najveličastnejših igralcev odstranil enega od svojih legend, in sicer 38-letnega Nemca Christiana Zeitza. Ta je Kielov dres nosil od leta 2003 do leta 2014. Po epizodi v Veszpremu se je vrnil med Zebre. Pričakovali bi, da se bo njegova športna pot pravljično zaključila v klubu, s katerim je doživel svoje največje športne uspehe. Vse pravljice pa se ne končajo srečno. 

Christian Zeitz eden od najboljših rokometašev Nemčije

Christian Zeitz je bil član Kielove udarne sedmerke v najuspešnejših sezonah kluba (2007 in 2012), ko so osvojili “zlati trojček”, saj so postali zmagovalci ligaškega tekmovanja ter osvojil nemški pokal in prestižno ligo prvakov. Leta 2012 je bil klub v ligaškem tekmovanju celo neporažen, kar do takrat ni uspelo še nobeni ekipi v moštvenih športih katerekoli nemške lige.

Zeitz je bil kot vrhunski desni zunanji igralec zaradi svojih predstav deležen številnih reprezentančnih vpoklicev. Že leta 2004 je na poletnih olimpijskih igrah v Atenah v sestavi nemške reprezentance osvojil srebrno kolajno.

Portret

Zeitz je bil tudi v postavi Nemčije leta 2004,ko so Nemci nam Slovencem v finalu odščipnili naslov evropskih prvakov. FOTO: Wikipedia

 

Nato pa sprememba plana

Leta 2014 se je odločil, da nadaljuje svojo pot na Madžarskem, natančneje v Veszpremu. Ta mu je na pogovorih obljubljal, da bo del močne in sanjske ekipe, kar pa se ni uresničilo. Zeitz je večino časa grel klop madžarskih bojevnikov, priložnost za dokazovanje svojih kvalitet pa je dobil le redkokdaj.

Zeitz se je leta 2014 odločil, da prestopi v MHB Veszprem. FOTO: Wikipedia

Lepa priložnost za povratek

Sanjsko priložnost je Zeitz dobil na srečanju s Kielovim strategom Alfredom Gisllassonom. Ta mu je obljubil, da bo v Kielu dobil večjo minutažo poleg Weinholda in Vujina. Takoj v sezoni 2016/17 je Zeitz le odigral nekaj uvodnih tekem, nekajkrat je tekme celo začel, a je po dobre pol leta igre spet postal rezerva obeh že omenjenih igralcev.

Rezultat iskanja slik za christian zeitz

FOTO: Handball-World

 

Obljube se držijo, le pri Zeitzu jih niso izpolnil

Zaradi neuresničenih obljub, ki so mu jih dajali Kielovi glavni možje, se je Nemec odločil, da se vsi skupaj srečajo na sodišču. To je odločilo, da mora klub Zeitzu odšteti 3 bruto plače (75.000 EUR), preden z igralcem prekinejo pogodbo.

Christian Zeitz se je s Kielom zadnjič srečal le še na sodišču. FOTO: Pinterest

Po takšnem razpletu glavni možje Zeber niso mogli več zadrževati jeze, zato so v sporočilu za javnost napisali, da Zeitz ni več “legenda Kiela”. Hkrati so iz galerije kielovih legend tudi umaknili Zeitzovo sliko in njegov dres, kjer so mu družbo delala velika imena, kot so Thiery Omeyer, Nikola Karabatić, Nicholas Wislander, Stefan Levgren … Svoje dejanje so opravičili z besedami, da “so oni nosili klub v srcu”,  Zeitz pa očitno ne.

Legende kluba Kiel (od zgoraj levo proti desni dol): Nikola Karabiatić, Stefan Levgren, Staffan Olsson, Magnus Wislander in Thiery Omeyer.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva