Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenija gre na EURO 2020!

Slovenski rokometaši so se že dva kroga pred koncem kvalifikacij uvrstili na EURO 2020. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska moška izbrana vrsta je danes v Zlatorogu odigrala še tretjo kvalifikacijsko tekmo in se z visoko zmago nad Nizozemsko predčasno uvrstila na evropsko rokometno prvenstvo 2020, ki ga bodo prihodnje leto v mesecu januarju gostile Avstrija, Švedska in Norveška.

Arena Zlatorog je danes nedvomno pokala po šivih. Po 1037 dneh se je v hram slovenskega rokometa vrnila slovenska reprezentanca – tam, kjer se je začela pot proti srebrni medalji na evropskem prvenstvu leta 2004. Ali bo tako tudi tokrat, pa lahko prvenstvo pričakujemo z optimističnimi mislimi.

Slovenski rokometaši so drugo kvalifikacijsko v boju za evropsko prvenstvo 2020 odprli po pričakovanjih in v tretji minuti povedla s 3:0. Že takoj se videla ogromna želja po zmagi ter odlična atmosfera v dvorani, kjer se je zbralo malo manj kot 5 tisoč rokometnih privržencev. V nadaljevanju je prednost narasla že na +4 (8:4), tako da je bil nizozemski selektor Robert Baardse primoran vzeti prvo minuto odmora na tej tekmi. Selektor Vujović je še naprej držal vodstvo med tremi in štirimi goli, ob 21. minuti je vzel tudi minuto odmora. Slovenska izbrana vrsta je še naprej blestela in v 25. minuti vodila s 14:9. Ob koncu prvega polčasa je prednost znašala +5 (16:11).

Veselin Vujović je bil tokrat precej zadovoljen s predstavo svojih varovancev v primerjavi s prvo tekmo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Drugi polčas je v slovenskih vratih pričel Rok Zaponšek ter uvodoma zaustavil nekaj pomembnih strelov. Slovenska prednost je znova poskočila na +6 (19:13), zato je Vujović v nadaljevanju dvoboja ponudil priložnost še ostalim rokometašem z manjšo minutažo. V vratih je še naprej blestel Zaponšek, medtem ko je naša reprezentanca mirno ohranjala v vodstvo v svojih rokah. Tulipani nikakor niso mogli storiti presenečenja, kar je bilo pred polnim Zlatorogom pričakovati in tako ni prišlo do preobrata. Slovenija pa je srečanje zasluženo dobila z rezultatom 30:24.

Slovenske rokometaše v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu čakata še dve tekmi, in sicer gostovanje pri Latviji ter za konec domača tekma z Estonijo.

Žvižej in Zorman bosta igralsko kariero končala na Rokometni simfoniji

Žvižej in Zorman se bosta poslovila na Rokometni simfoniji

Kvalifikacije za EP v rokometu 2020, 3. in 4. krog:

Nedelja, 14. aprila, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):

Slovenija – Nizozemska 30:24 (16:11)

Četrtek, 11. aprila, ob 19.30 (Almere, Nizozemska):

Nizozemska – Slovenija 26:27 (12:11) – več o tekmi TUKAJ

LESTVICA:

  1. Slovenija 4
  2. Latvija 4
  3. Nizozemska 2
  4. Estonija 0
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet