Connect with us

Reprezentančni rokomet

V Celje na Rokometno simfonijo prihaja svetovna igralska smetana

Rokometno simfonijo bodo poleg obeh glavnih akterjev organizirali še Rokometna zveza Slovenije, medijska agencija Sportanzo in RK Celje Pivovarna Laško. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V mesecu oktobru bo Arena Zlatorog gostila prav poseben rokometni dogodek z nazivom Rokometna simfonija. Slednja bo posvečena dvema rokometnima legendama – Urošu Zormanu in Luki Žvižeju, ki se bosta od rokometne žoge poslovila v družbi svetovne igralske smetane.

Rokometna simfonija bo v sodelovanju z Rokometno zvezo Slovenije, medijsko agencijo Sportanzo ter Celjem Pivovarno Laško potekala v četrtek, 24. oktobra 2019 v Areni Zlatorog, hramu slovenskega rokometa. Ravno v času EHF tedna.

»Rokometna simfonija bo pika na i moji karieri. Verjamem, da bo to zelo lep dogodek, na katerem se bodo združili vsi naši prijatelji, s katerimi bomo skupaj zaključili ta del moje kariere. To bo rokometni praznik ne le zaradi naju z Luko, ampak tudi zaradi vseh rokometnih zvezd, ki se bodo zbrale v Celju,« je na včerajšnji novinarski konferenci pred kvalifikacijsko tekmo dejal Uroš Zorman.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Tekme se bodo, če bo vse po načrtih, udeležili številni celjski legendarni igralci in še vedno aktivni rokometaši. Tukaj so tudi ruski selektor Edvard Kokšarov, srbski čuvaj mreže Dean Perić, Roman Pungartnik, zdajšnji avstrijski selektor Aleš Pajovič, hrvaška legenda Petar Metličić, nemški zvezdnik Uwe Gensheimer, francoski legendi Nikola Karabatić ter Luc Abalo in mnogi drugi. Ne gre pozabiti še številnih trenerjev, ki so ob samem razvoju kariere stali ob strani tako Zormanu kot Žvižeju.

Uroš Zorman (levo) in Luka Žvižej (desno) si bosta naproti stala v mesecu oktobru 2019. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Rokometna simfonija bo zame zadnje dejanje na igrišču v družbi nekdanjih soigralcev, nasprotnikov, trenerjev in zdajšnjih prijateljev. S tistimi, ki so bili del moje dolge kariere, s katerimi smo doživeli marsikaj – tudi padce, predvsem pa vzpone – in s katerimi sem postal to, kar danes sem. V prijateljskem duhu bom v pravi družbi odvezal rokometne copate in jih položil na polico spominov. Rokometna simfonija bo pika na i moji karieri,« pa povedal Žvižej, ki z nestrpnostjo pričakuje ta rokometni spektakel.

Kot je na sami predstavitvi dogodka spregovoril generalni sekretar slovenske rokometne zveze Goran Cvijić, bo ta tekma bila pika na i ob proslavitvi 70. obletnice delovanja Rokometne zveze Slovenije, ki bo obenem v okviru tistega praznovanja še organizirala prijateljsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško v rokometu na invalidskih vozičkih.

Gre za podoben dogodek kot tistemu lanskoletnemu, ko sta se v Areni Stožice poslovila dva legendarna slovenska košarkarja Sani Bećirović ter Boštjan Nachbar.

Rokometna simfonija 2019 (Arena Zlatorog, Celje):

EKIPA LUKA ŽVIŽEJ – EKIPA UROŠ ZORMAN

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet