Connect with us

Reprezentančni rokomet

Žvižej in Zorman se bosta poslovila na Rokometni simfoniji

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Danes je v Areni Zlatorog pred kvalifikacijsko tekmo slovenske izbrane vrste proti Nizozemski potekala novinarska konferenca, na kateri je Rokometna zveza Slovenije predstavnikom sedme sile predstavila dogodek z naslovom Rokometna Simfonija, kjer se bosta igralsko pot zaključila Uroš Zorman ter Luka Žvižej.

Rokometna simfonija bo v sodelovanju z Rokometno zvezo Slovenije, medijsko agencijo Sportanzo ter Celjem Pivovarno Laško potekala v četrtek, 24. oktobra 2019 v Areni Zlatorog, hramu slovenskega rokometa. Ravno v času EHF tedna.

Tekme se bodo, če bo vse po načrtih, udeležili številni celjski legendarni igralci in še vedno aktivni rokometaši. Tukaj so tudi ruski selektor Edvard Kokšarov, srbski čuvaj mreže Dean Perić, Roman Pungartnik, zdajšnji avstrijski selektor Aleš Pajovič, hrvaška legenda Petar Metličić in še nekaj Francozov ter Špancev. Ne gre pozabiti še številnih trenerjev, ki so ob samem razvoju kariere stali ob strani tako Zormanu kot Žvižeju.

Kot je na sami predstavitvi dogodka spregovoril generalni sekretar slovenske rokometne zveze Goran Cvijić, bo ta tekma bila pika na i ob proslavitvi 70. obletnice delovanja Rokometne zveze Slovenije, ki bo obenem v okviru tistega praznovanja še organizirala prijateljsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško v rokometu na invalidskih vozičkih.

Gre za podoben dogodek kot tistemu lanskoletnemu, ko sta se v Areni Stožice poslovila dva legendarna slovenska košarkarja Sani Bećirović ter Boštjan Nachbar.

Rokometna simfonija 2019 (Arena Zlatorog, Celje):

EKIPA LUKA ŽVIŽEJ – EKIPA UROŠ ZORMAN

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet