Connect with us

INTERVJU

SKAVT: Ljubljančan, ki želi v Celju le napredovati

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

SKAVT: Ljubljančan, ki želi v Celju le napredovati

Rokometni portal ŠD Šport pričenja z novo rubriko, v kateri bomo gostili številne perspektivne rokometaše in igralce, ki so v zadnjem času najbolj izstopali. Kot prvi gostuje celjski levičar in nekdanji mladi reprezentant Domen Novak, ki v knežjem mestu želi iti korak po korak ter se v nekaj letih povzpeti čim višje.

Domen Novak je bil eden izmed ključnih členov za naslov evropskega mladinskega prvaka v rokometu na domačih tleh, potem ko so Slovenci v velikem finalu ugnali Francoze. Rokometno pot je začel pri osmih letih na Galjevici pri Krimu-Olimpiji, lani okrepil vrste ljubljanskega Grosist Slovana in se po vsega eni sezoni poleti 2018 podal v Dobovo.

Odlična sezona se je obrestovala s prestopom v Celje, kjer si minutažo na položaju desnega krila deli z Galom Margučom in se vsako tekmo odlično dopolnjujeta. »Stremimo predvsem k temu, da se izboljšujemo vsako tekmo in trudimo, da te cilje tudi dosežemo,« je uvodoma dejal Novak.

Igrišče povsod enakih dimenzij

Domen Novak je bil v mladinski reprezentanci kapetan ekipe. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Perspektivni Ljubljančan je v zadnjih letih zamenjal kar nekaj klubov. Še v sezoni 2016/2017 je igral pri Krimu-Olimpiji, prestopil k LL Grosist Slovanu, tik za tem okrepil Dobovo, od koder pa se je pred začetkom sezone 2019/2020 podal k največjemu slovenskemu rokometnemu klubu.

»Igrišče je povsod enakih dimenzij, ekipa pa me je lani lepo sprejela, zato nisem imel problemov in sem vesel, da sem dobil priložnost,« o navajanju na evropsko sceno spregovori mladi levoroki član aktualnih državnih prvakov.

Zaradi testa v rahli negotovosti

Celjani letos kandidirajo za uvrstitev v izločilne boje EHF Lige prvakov. Foto: RK Celje PL

Ni dvoma, da oba slovenska moška predstavnika v Evropi zaenkrat čaka ogromno polemik pred vsakim testiranjem za koronavirus. Klubi na dan tekme večinoma izvedo postavo, kar povzroči ogromno nervoze pred posameznim srečanjem. »Vsak se lahko samo trudi, da spoštuje ukrepe in s tem pripomore k zajezitvi virusa, da ga čimprej premagamo. Je pa vsekakor težko, še posebej pred testiranjem, ker smo vsi v rahli negotovosti, kaj bo pokazal test.«

Na reprezentančni vpoklic miren

Konkurenca na položaju desnega krila v slovenski izbrani vrsti je nedvomno velika. Slovenija se namreč lahko pohvali z enim največjih izborov desnokrilnih rokometašev. Dragan Gajić, Blaž Janc, Gašper Marguč, Mario Šoštarič, Domen Novak in še bi lahko naštevali. Novak na vpoklic ni neučakan in ga pričakuje predvsem mirno ter z namenom, da gre za nagrado pri delu.

»Vsekakor je moja velika želja, vendar pustimo času čas. Jaz stremim predvsem k napredku in dvigu moje igre še na višji nivo,« zaključuje 22-letni levičar.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in INTERVJU