Connect with us

Tuja prvenstva

Razpoloženi Bezjak z Magdeburgom do tesne zmage

Foto: SC Magdeburg

Razpoloženi Bezjak z Magdeburgom do tesne zmage

Današnje rokometne popoldne je bilo obarvano v barve slovenskih legionarjev iz Španije in Nemčije. THW Kiel našega Mihe Zarabca je doma visoko ugnal Mindna, medtem ko je Marko Bezjak z Magdeburgom vknjižil novo zmago ter se v gostih pri ekipi Coburga izkazal s štirimi zadetki. V Španiji je Huesca Janeza Gučka prišla do zmage na gostovanju pri Granollersu, edina tekma francoske lige med Nantesom Roka Ovnička ter US Creteilom pa je bila odpovedana.

Tako Francija in Nemčija, kot tudi Španija, imajo v času korona krize kar velik tempo tekmovanja. Obeta se zelo pestro dogajanje v prihajajočih dveh mesecih, še posebej tik pred januarskim svetovnim prvenstvom v Egiptu.

Do zmage Zarabec in Bezjak

Niclas Ekberg je blestel v prvem polčasu in bil eden izmed najbolje razpoloženih Zeber na današnji tekmi. Foto: THW Kiel

V nemškem prvenstvu sta bili odigrani dve tekmi. THW Kiel Mihe Zarabca se je na domačem parketu udaril z ekipo Mindna. Domačini so vse niti igre držali v svojih rokah, od prve do zadnje minute srečanja. Prvi polčas so na krilih izjemno razpoloženega Niclasa Ekberga dobili z rezultatom 23:16. Tudi v drugem polčasu nismo videli večjih presenečenj. Domačini so z izjemnim vratarjem Niklasom Landinom ter hitrim protinapadom prišli do visoke zmage z 41:26. Zarabec se ni vpisal med strelce, a prispeval dve podaji.

Marko Bezjak je tokrat gostoval pri novincu Coburgu in prišel do zelo tesne zmage. Domačini so nudili dober odpor gostom, ki so na tej tekmi veljali za suverene favorite. Ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu, na odmor pa je Coburg odšel celo z minimalno prednostjo +1 (15:14). Drugi polčas je bil še bolj izenačen. Napad in obramba sta stekla tako na obeh straneh in spremljali smo lahko pravo rokometno tekmo. V zadnjih desetih minutah so gostje strli odpor žilavih domačinov in tako prišli do četrte prvenstvene zmage v letošnji sezoni. Bezjak je ob zmagi s 26:28 dosegel štiri zadetke, mladi reprezentant Dino Mustafić pa ni bil v kadru.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 6. KROG:
Nedelja, 1. novembra:

THW Kiel – TSV GWD Minden 41:26 (23:16)
Zarabec 0 zadetkov

HSC 2000 Coburg – SC Magdeburg 26:28 (15:14)
Mustafić ni bil v kadru; Bezjak 4

Gučkova Huesca do 8. točke

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši Huesce in Granollersa so odigrali zadnjo tekmo nepopolnega 11. kroga španske ASOBAL lige. Gostje, za katere igra tudi naš legionar Janez Guček, so si z zmago priborili svojo osmo točko v letošnjem prvenstvu. Srečanje so odprli dobro in prišli do hitrega vodstva treh zadetkov (6:3). Tudi v nadaljevanju so svoj tempo ohranjali in ob polčasu prišli do vodstva s 17:14.  V drugem polčasu so domačini stopili na plin in si po delnem izidu 9:6 priigrali izenačenje. Borbeni gostje se niso predali in na koncu vendarle slavili s 26:29.

LIGA ASOBAL, ŠPANIJA, 11. KROG:
Nedelja, 1. novembra
Fraikin BM Granollers – BM Huesca 26:29 (14:17)
Guček ni bil v kadru

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva