Connect with us

Tuja prvenstva

Slovenski Ferlach do točke pri vodilnemu Tirolu

Z leve proti desni: Uroš Šerbec (trener), Blaž Kleč (igralec Ferlacha), Andrej Beliš (manager), Rok Golčar (igralec). Foto: ŠD Šport

Slovenski Ferlach do točke pri vodilnemu Tirolu

Ta vikend so z devetim kolom končali rokometaši v avstrijskem prvenstvu. Glavno presenečenje kroga je nedvomno Ferlach, ki je pod taktirko bivšega reprezentanta Uroša Šerbca prišel do pomembne točke v boju med avstrijsko elito pri vodilnemu Handball Schwaz Tirolu.

Tudi letos se na avstrijski rokometni sceni nahaja kopica slovenskih legionarjev. V borbi za najvišja mesta ponovno bori Ferlach. Boroveljčani po devetih odigranih kolih in prav enakim točkovnim izkupičkom zasedajo 5. mesto na lestvici.

Najizkušenejša vloga v zasedbi slovenske legende je prepuščena Deanu Pomoriscu, ki je trenutno najboljši strelec svojega moštva. V ekipi izstopa tudi Matic Kotar, ki se je v Avstrijo preselil pred začetkom lanske sezone. Poleg omenjenega Trebanjca se v ekipi izmed Slovencev nahajajo še Izidin Mujanović, Rok Golčar, Blaž Kleč, nekdanji mladi reprezentančni vratar Žiga Urbič ter mladi šestnajstletni Velenjčan Aljaž Supovec.

Napeta tekma prinesla delitev točk

Uroš Šerbec je Ferlach prevzel na začetku sezone. Foto: ŠD Šport

Ekipa Tirola letos velja za enega glavnih favoritov avstrijskega prvenstva. Trenutno vodilna ekipa se je na domačem parketu udarila z moštvom Ferlacha, ter se s slednjimi močno namučila. Prvi polčas je potekal zelo izenačeno. Napad in obramba sta tekla na obeh straneh, v končnici prvega dela pa so več sreče pri realizaciji imeli domačini ter na polčas odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13).

V drugi polčas so znova hrabro vstopili gostje ter se domačinom vnovič približali. Spremljali smo napeto in trdo igro gol za gol. Ferlach je v končnici povedel za zadetek, ampak obramba ni zdržala v ključnih trenutkih in srečanje se je končalo s 27:27.

SPUSU LIGA, AVSTRIJA, 9. KROG:
Sobota, 31. oktobra
Sparkasse Schwaz Handball Tirol – SC Ferlach 27:27 (16:13)
Kotar 4, Kleč 3, Golčar 3, Mujanović 1, Supovec 0, Žiga Urbič 9 obramb.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva