Connect with us

Tuja prvenstva

Klemen Ferlin s 16 obrambami do suverene zmage

Klemen Ferlin je ponovno blestel ob zmagi Erlangena ter zbral kar 16 obramb. Foto: HC Erlangen

Klemen Ferlin s 16 obrambami do suverene zmage

Včeraj je bilo v treh najmočnejših evropskih prvenstvih (Nemčija, Španija, Francija) na delu 8 slovenskih legionarjev. Dragan Gajić in Igor Žabić sta v derbiju s PSG-jem doživela boleč poraz, Barcelona Domna Makuca, Jureta Dolenca in Blaža Janca si je v sklopu tridnevnega ritma zagotovila še tretjo zmago, TuSEM Essen Tima Rozman se je doma pomeril z Erlangenom Klemna Ferlina, sobotni večer pa je na gostovanju pri Bergischerju končal Domen Sikošek Pelko.

Tako Francija in Nemčija, kot tudi Španija, imajo v času korona krize kar velik tempo tekmovanja. Obeta se zelo pestro dogajanje v prihajajočih dveh mesecih, še posebej tik pred januarskim svetovnim prvenstvom v Egiptu.

Gajić in Žabić nemočna proti PSG-ju

Dragan Gajić je blestel z enajstimi goli. Foto: Limoges Handball

Rokometaši Pariza so znova dokazali, da veljajo za glavnega vladarja francoskega rokometa. Na domačemu parketu so, kljub napovedim derbija, ki ga v rokometnem žargonu na sobotnem obračunu sploh ni bilo, visoko slavili z rezultatom 42:20 (20:8). Neverjetnih Gajićevih enajst ter Žabićeva dva zadetka ni bilo dovolj za senzacijo v francoski prestolnici.

LNH DIVISION 1, FRANCIJA, 7. KROG:
Sobota, 31. oktobra:
Paris Saint – Germain Handball
– Limoges Handball 87 42:20 (20:8)
Dragan Gajić 11 (6), Igor Žabić 2.

Barceloni uspelo tri v vrsto, Špiljak brez tekme

Blaž Janc je bil ponovno uspešen in ob zmagi Kataloncev vpisal šest zadetkov. Foto: FC Barcelona

Katalonci so na svoji tretji tekmi v tridnevnem ciklu obračunov doživeli še svojo tretjo zmago. Tokrat so gostovali pri ekipi BM Cisne in rutinirano osvojili nov par točk v ligi ASOBAL.  S šestnajsto uvrščeno ekipo španskega prvenstva niso imeli pretiranih težav.

Domačini so se s favoriziranimi gosti v rezultatskem stiku držali vse do 17. minute, ko je rezultat kazal 11:11. Sledil je šov zvezdnikov Barcelone, ki so svojo prednost iz minute v minuto stopnjevali ter na koncu prišli do rutinirane zmage s 43:27 (22:15). Svoj stoodstotni izkupiček sta dodala tudi Blaž Janc s šestimi ter Domen Makuc s tremi zadetki. Tokrat se v gostujočem kadru ni znašel Jure Dolenec. Benidorm Jake Špiljaka je svojo tekmo prestavil na kasnejši termin igranja.

LIGA ASOBAL, ŠPANIJA, 11. KROG:
Sobota, 31. oktober
Cisne BM – FC Barcelona HB 27:43 (15:22)
Janc 6 (1), Makuc 3, Dolenec ni bil v kadru

BM Benidorm – Recoletas Atletico ValladolidPRESTAVLJENO
Jaka Špiljak

Na delu nekdanji trebanjski trio

Tim Rozman je vrste Essna okrepil v začetku meseca oktobra. Foto: TUSEM Essen

V nemški Bundesligi smo bili priča dvema obračunoma. TuSEM Essen Tima Rozmana se je na domačem parketu udarila s moštvom Erlangena, kjer brani Klemen Ferlin. Domačini so nudili dober odpor žilavim gostom in na odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (11:14).  V drugem polčasu smo lahko spremljali zanimivo igro, ampak gostje so v napadu blesteli na krilih razigranega Jeppsona ter tekmo pripeljali mirno v svojo korist. Levji delež je pripomogel tudi Ferlin (16 obramb), pri domačih je enajstkrat zadel Beyer, mladi Tim Rozman je dosegel en zadetek, Erlangen pa je srečanje dobil s 26:20 (14:11).

Domen Sikošek Pelko je s Flensburgom tokrat gostoval pri ekipi Bergischerja in prišel do prepričljive zmage. Domačini so vodili le do rezultata 5:3, kasneje se je tehtnica nagnila na stran gostov, ki so ob polčasu vodili s 17:10. Tudi v drugem delu igre ni bilo velikih presenečenj. Flensburg je s hitrim protinapadom in čvrsto obrambo obdržal niti v svojih rokah in na koncu slavil z rezultatom 30:25. Največ zadetkov v domači ekipi sta dala Gunnarsson in Boomhouwer oba po pet, pri gostih je s sedmimi zadetki blestel Wanne. Slovenski krožni napadalec Domen Sikošek Pelko se tokrat ni vpisal med strelce.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 6. KROG:
Sobota, 31. oktober
TuSEM Essen – HC Erlangen 20:26 (11:14)
Rozman 1; Ferlin 16 obramb

Bergischer HC – SG Flensburg Handewitt 25:40 (10:17)
Sikošek Pelko 0 zadetkov

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva