Connect with us

Eurofest 2018

Prvi tekmovalni dan končan z otvoritveno slovesnostjo

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport
Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Na centralnem prizorišču, se je  včeraj, 04. 07. 2018  uradno otvoril Evropski rokometni festival. Priča smo lahko bili rekordnemu mimohodu ekip, ki so z svojim glasnim navijanjem in željo do zmage zbudili ulice Kopra. Na centralnem prizorišču se je zbralo več kot 230 ekip iz 19 držav. Festival sta otvorila g. Tone Barič, ter župan  mestne občine Koper.

Mimohod se je začel ob 22. 00, ko se je več kot 220 ekip podalo vse od Titovega trga, po Čevljarski do centralnega prizorišča na Ukmarjevem trgu. Med državami njimi so se pomešale tudi mažoretke, godba, folklora Umag,  Golidarice Čentur, Valmarinke, Šavrini in Šavrinke, Rosa Klementina, priča smo lahko bili tudi nastopu plesalk AKC dance studio. Med slavnostjo otvoritvijo je nastopila pevka Taja Šviligoj, ter teater Cizamo, ki nas je zabaval s svojimi atraktivnimi točkami. Komisija je izbirala tudi najbolj atraktiven prihod na oder.  Po težki odločitvi se je odločila za ekipo iz Danske – SAEBY HK, kateri so podarili izlet z ladjico.

Eurofest je sedaj uradno odprt! Čakajo nas še veliko napetih tekem,  ter veliko pestrega spremljevalnega programa. Danes se vidimo v Taverni, kjer nas čaka koncert klape Capris.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Eurofest 2018