Connect with us

Eurofest 2018

Prvi dan 26. Eurofesta minil v znamenju prihoda ekip

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport
Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Včeraj se je v Kopru začel tradicionalni mednarodni rokometni turnir, Eurofest 2018. Prvi dan je minil predvsem v znamenju prihoda ekip, tako da je bilo v informacijskih pisarnah precej pestro.

Mednarodni rokometni turnir Eurofest, ki zadnjih nekaj let poteka v Kopru, bo letošnje leto več kot rekorden. Na turnir se je prijavilo več kot 230 ekip iz 19 držav. Poleg tega pa bo ulice Kopra v prihodnjih dneh preplavilo več kot 3.500 ljudi.

Včeraj je bila ob 19.30 na sporedu ekshibicijska tekma med slovensko obalo in kadetsko žensko reprezentanco Južne Koreje. Pri Azijkah kot kondicijski trener sodeluje tudi slovenski strokovnjak, Jure Šterbucl, ki je bil v preteklosti tudi pomočnik trenerja pri Krimovkah.

Začetek tekme je bil precej miren. Obe ekipi si nista upali dokaj več, v nadaljevanju pa smo lahko spremljali boj za vsako žogo. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 8:8.

Drugi polčas je bil vendarle nekoliko bolj dinamičen. Obala je Korejkam dihala vse za ovratnik, a je na koncu ni uspela dohiteti. Tekma se je tako končala z zmago Koreje, z izidom 17:20.

Danes so se ob 8. uri že začele prve tekme turnirja. Poleg prvih tekem nas zvečer, ob 21.30 na Titovem trgu, čaka še otvoritvena slovesnost.

Torek, 3. julija, ob 19.30:

OBALA – ŽENSKA KADETSKA REPREZENTANCA JUŽNE KOREJE 17:20 (8:8)

Obala: Zana Kadič 2, Nika Hilj 1, Marina Poznič 1, Nina Krebelj 2, Anja Madžarevič 2, Hana Perkat 1, Martina Vujmilovič 1, Gaja Soršak 4, Staša Šalkovič 2.

Trener: Peter Mičovič

VIDEO NAPOVEDNIK DANAŠNJEGA DNE:

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Eurofest 2018