Connect with us

Liga NLB

Primorci po TOP 6 v pomlajeni zasedbi

Grega Krečič še naprej ostaja član koprskega prvoligaša. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Letošnji prestopni rok je bil pri koprskem prvoligašu zelo pester. Moštvo je zapustila kopica nosilcev, zato bodo v novi sezoni priložnost dobili mladi in obetavni igralci. Tako bodo največjo vlogo praktično prevzeli le še najboljši lanskoletni koprski strelec Grega Krečič, prvi organizator igre in univerzalni člen Tilen Sokolič.

Koprčani so letošnjo sezono zaključili na petem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Nekdanji igralec in legenda koprskega kluba Uroš Rapotec bo v prihodnji sezoni vodil mlado in sveže spremenjeno ekipo, katera bo v primerjavi z lansko sezono precej spremenjena. Kljub temu bo že prej omenjena trojica praktično gonilna sila koprskega napada, potem ko je klub letos zapustilo sedem rokometašev.

Aleks Vlah se je poslovil že na polovici sezone, Nino Grzentič, Adam Bratkovič, Dani Zugan, Martin Kocjančič ter Mirza Haseljić pa koprske vrste zapuščajo po koncu prvenstva. Koprčanom je do preboja v evropska tekmovanja zmanjkalo čisto malo, natančneje le tri točke. Odločilna tekma je bila tista v devetem krogu, ko sta se koprska in mariborska zasedba razšli brez zmagovalca, tako da so si Štajerci praktično že zagotovili uvrstitev v Evropo. No, na koncu se je hud boj razšel s prednostjo treh točk Mariborčanov.

Krečič želel oditi, odslej motor ekipe

Gregi Krečiču se pogodba izteče naslednje poletje. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Eden izmed rokometašev, ki niso skrivali želje po novih izzivih je bil tudi najboljši strelec pretekle sezone Grega Krečič. »Imam še eno leto pogodbe. To bom oddelal, potem pa bomo videli, kako naprej,« je za Ekipo SN dejal obetavni desni zunanji igralec. in dodal: »Z moje strani je bilo jasno. Želel sem si drugačnega izziva, ampak nič hudega. Odigral bom še to sezono v Kopru in se potem odločal za naprej. Z nikomer še nisem dogovorjen za naprej, za zdaj puščam odprte vse možnosti. Tudi to, da ostanem v Kopru več kot le še naslednjo sezono.«

Na papirju šibkejši, a željni dokazovanja

Uroš Rapotec bo imel na voljo zelo mlado, a perspektivno ekipo. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Ni dvoma, da bo koprska ekipa v novi sezoni vsaj na papirju šibkejša kot v prejšnjih. Morda le nekaj domačih navijačev verjame v morebiten boj za Evropo, vendar jim večina pripisuje boj za sredino lestvice. Kar nekaj novincev je sicer neznanka, denimo tako prišleka Matevž Žagar kot Jaka Avsec imata za seboj odlično sezono v 1. B ligi. Zdaj pa bo potrebno še dvigniti raven in se boriti za preboj v Ligo NLB za prvaka, kar je praktično glavni koprski cilj. »Mislim, da bomo letos malo bolj povezani. V ekipi bo več fantov, ki se na tej ravni še niso dokazali, tako da si bodo verjetno še toliko bolj želeli zmage na vsaki tekmi. Prav lahko, da bomo osvojili kakšno točko več, mogoče seveda tudi kakšno manj, ampak verjamem, da bomo bolj povezani in željni dokazovanja. Tega nam je v prejšnji sezoni primanjkovalo,« je za edini slovenski športni časnik dejal Krečič, ki verjame v uspešno nadaljnjo koprsko zgodbo.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

»Odšli so tisti, ki so se jim iztekle pogodbe in niso želeli nadaljevati zgodbe v Kopru. Prišli so drugi fantje in mislim, da bomo še vedno konkurenčni, hkrati pa verjamem, da bomo v rednem delu prvenstva osvojili mesto, ki nas vodi v končnico. Glede na to, da so se spremenile tudi druge ekipe, mislim, da je to realen cilj,« zaključuje triindvajsetletni levoroki bombarder.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB