Connect with us

Mlajše kategorije

Krčan v Novem mestu navdušuje pri ženskah

Foto: ŽRK Krka Novo mesto

Novomeški ženski rokometni klub ima letos za seboj eno najboljših sezon v zgodovini. Pohvali se namreč lahko z dobrim delom v mlajših kategorijah, predvsem pri mladinkah in kadetinjah, katere so se uvrstile med najboljše tri ženske klube v državi. Eden izmed najzaslužnejših za vrhunski rezultat pa je Gašper Kovač, ki prihaja iz Krškega in njegovi rezultati ne dvomijo v izjemen potencial.

Novomeščanke imajo za seboj odlično sezono. Foto: ŽRK Krka Novo mesto

Gašper Kovač je večino igralske kariere preživel v Posavju, in sicer rokometno pot pričel pri Krškem, nato pa nekaj sezon igral še za Sevnico ter Dobovo. Po končani igralski karieri in uspešnem diplomiranju na fakulteti za šport je leta 2008 na povabilo takratne vodje mladinske šole Krima, Primoža Porija sprejel delo v kategoriji mini rokometa in leto kasneje prejel prvo “pravo” ponudbo domačih Krčanov. Največji uspeh je bil nedvomno naslov državnih prvakov z generacijo letnika 1995 in mlajši, katere je bil član tudi današnji reprezentant Urh Kastelic. Tik za tem je za dve leti prevzel člansko ekipo Brežic. Kasneje je vodil še krške rokometaše, potem pa po enoletnem premoru z namenom dokončanja trenerske licence EHF MaterCoach Pro, odšel v Novo mesto.

Zdaj deluje v novomeškem ženskem klubu, ki ima letos za seboj eno najuspešnejših sezon v zgodovini.

Gašper Kovač je letos opravljal licenco za naziv EHF Master Coach. Foto: osebni arhiv

Kako ste videli letošnjo sezono v novomeškem klubu, ki je bila nedvomno ena najuspešnejših v zgodovini?

Na povabilo Salvadorja Kranjčiča, ki je pomočnik slovenske ženske reprezentance, sem sprejel izziv, ki mi ga je predstavil in nekako smo lanski izkupiček 2 medalj pomaknili še stopničko višje in v letošnji sezoni osvojili 4 medalje, vključno z naslovom kadetskega državnega prvaka.

Izjemen rezultat ste sami naredili v kadetski ekipi ter jo pripeljali do naslova državnih prvakinj. Kako ponosni ste na ta uspeh?

Predno sem prispel v Novo mesto, se dejansko nisem zavedal potenciala ženskega rokometa, ki je ob obilici visokih igralk izjemen. Na sezono sem vsekakor zelo ponosen in vesel, ker bodo 3 naše igralke zastopale barve Slovenije na prihajajočem EP v Celju. Ne želim si izpostavljati posameznic, ampak upam si dejati, da bo ŽRK Krka ob pravem trenažnem postopku producirala igralke, ki bodo zaigrale v članski reprezentanci Slovenije.

Članica novomeških kadetinj Erin Novak (v sredini) je kapetanka slovenske kadetske izbrane vrste. Foto: EHF

Čeprav so članice imele letos možnost nastopanja v evropskih tekmovanjih, pa je tukaj največja težava prav denar?

Žal je rokomet šport, ki je podhranjen in se težko kosamo z evropsko elito, čeprav bi kakšen milijonček več zagotavljal prav to, kar je vidno z rezultati članskih reprezentanc

Kakšni so vaši cilji za nadaljevanje trenerske kariere?

Moji trenerski cilji so trenutno vezani na ŽRK Krka, kjer bi si želel še enkrat izpostaviti mojega sodelavca Salvadorja Kranjčiča brez katerega osebno ne bi dosegali takšnih rezultatov, ampak vsak športnik oz. trener si želi voditi ekipo na nekem večjem tekmovanju in moj naslednji cilj je delovanje na kakšnem reprezentančnem nivoju.

Ter še za konec, kaj pa želite sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Ob tej priložnosti hvala mojemu predsedniku g. Franciju Bačarju in podpredsedniku g. Cvetu Kastelicu, ki prenašata moje “ideje”. Za bralce ŠD Šport pa želim, da še naprej spremljajo najbolj rokometne novice na spletu in vse pohvale uredniku za takšen entuziazem, ki ga žal v rokometu primanjkuje.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Mlajše kategorije