Connect with us

Liga NLB

Okleščen ostaja Velenjčan

Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Danes so iz velenjskega kluba sporočili dolgo pričakovano novico, da Gregor Okleščen kljub enoletni pogojni zaporni kazni (več o tem TUKAJ), vendarle ostaja član aktualnih slovenskih podprvakov.

Gregor Okleščen vendarle ostaja član Gorenja Velenja. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Okleščen je bil po naših virih zaradi treh kaznivih dejanj pred dnevi na okrajnem sodišču v Novem mestu pravnomočno obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni, glavni razlog pa naj bi bilo ponarejevanje listin, s čimer je pridobil okoli 20 tisoč evrov. Celotno kariero je preživel pri novomeškem klubu, kjer so vedeli za njegove težave in občasni reprezentant je celo zabredel v športne stave in dolgove ter bil zaradi neznanih razlogov po nekaj mesecih odpuščen na banki.

»Klub je na podlagi temeljitega pogovora z igralcem in razprave na ravni Upravnega odbora sprejel odločitev, da igralcu omogoči še eno priložnost, igralec pa ostane član Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Klub bo podrobno spremljal njegov razvoj in dejanja tako na, kot izven igrišča, ter z ustreznimi pogodbenimi varovali poskrbel za zavarovanje interesov kluba in pokroviteljev. V velenjskem klubu menijo, da takšnih primerov zagotovo ni primerno pometati pod preprogo in odrivati na rob, pač pa se z njimi soočiti,« so pri Gorenju Velenju zapisali v izjavi za javnost.

Gams: Vsak si zasluži še eno priložnost

Janez Gams je že prejšnji teden omenil, da si vsak zasluži novo priložnost. Foto: RK Gorenje Velenje

Prejšnji teden se je sicer porajalo vprašanje, ali bo Okleščen sploh nadaljeval rokometno pot v Velenju. Ne glede na vse pa je klubski direktor Janez Gams že takrat dejal, da si vsak zasluži še eno priložnost, tako tudi Gregor Okleščen. »V preteklih dneh sem opravil več pogovorov z igralcem in njegovo družino. Grega se zaveda, da je v preteklosti storil veliko napak in pravi, da vse skupaj globoko obžaluje. Sam sem mnenja, da ne bi bilo prav, če bi si fant pri komaj 23 letih zavozil življenje. Napake so del življenja in iz napak se učimo. Res pa je, da gre v tem primeru za več kot običajno napako. Kljub temu sem prepričan, da si Grega zasluži še eno, zadnjo, priložnost. Klub s tem sprejema veliko odgovornost in obvezno, da Gregi pomaga, da se zopet postavi na noge in zaživi normalno življenje, primerno športniku, ki je član tako velikega kluba kot je Rokometni klub Gorenje Velenje,« je dejal Gams.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB