Connect with us

INTERVJU

Največje presenečenje uvoda sezone si želi ostati v Sloveniji

Mirko Skoko je na uvodu letošnje sezone s Krkaši osvojil naslov superpokalnega prvaka. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

V Slovenijo je prišel leta 2011, lani slavil naslov pokalnega podprvaka, letos pa se na uvodu sezone z ekipo presenetljivo prebil do superpokalne lovorike. Govora je namreč o srbskem strokovnjaku Mirku Skoku, ki se je povsem zaljubil v Sloveniji in tukaj želi delati še v prihodnje. Čeprav se je po koncu rednega dela Lige NLB poslovil s trenerskega stolčka novomeške Krke, pa bo po vsej verjetnosti v slovenskem klubskem rokometu deloval tudi prihodnjo sezono.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaSrbski strateg Mirko Skoko se je k novim izzivom naproti podal leta 2011 in takrat prevzel mladinsko ekipo Krke, katero so v večini sestavljali zdajšnji igralci članske ekipe. S to generacijo je marsikaj preživel, a z njo osvajal številne uspehe. Glavna sta bila zrežirana v tem letu. Aprila je slavil naslov pokalnega podprvaka, na uvodu sezone pa v septembru na kolena spravil še Celjane in jim zadal hladen tuš pred začetkom nove sezone. Največji uspeh v mladi trenerski karieri je nedvomno superpokalni naslov v septembru 2018.

Mirko Skoko se z Novomeščani letos ni uspel uvrstiti v Ligo NLB za prvaka, tako da je tik po koncu rednega dela odstopil. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Po dolgih letih pa je vendarle prišlo do spremembe na novomeškem trenerskem stolčku. »Že nekaj časa sem čutil, da igra ni prava, skozi celo sezono nam je forma nihala. Razlog za to so zasičenost, poškodbe nosilcev, slavje v superpokalu in določeni igralci so tudi preveč razmišljali o naslednji sezoni v drugih klubih. V opisu mojega dela vse te težave nisem mogel odpraviti in začutil sem, da nimam več kaj dati tej ekipi. Zato je definitivno prišel čas za spremembe. Po tekmi z Mariborom sem brezpogojno odstopil in vem, da sem se pravilno odločil. Čas se tej generaciji, katero sem skozi leta razvil v Krki, počasi izteka in logično je bilo, da pride do spremembe. Klubu seveda želim veliko sreče še naprej,« je za ŠD Šport dejal obetavni trener Skoko.

“Sinova prva beseda je bila Krka.” Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Ne glede na vse je talentirani srbski strokovnjak, ki šteje 40 let, v novomeškem klubu pustil ogromen pečat. Krki je namreč priboril status stabilnega prvoligaša v zgornji polovici lestvice. Tokrat je kljub odličnemu uvodu v sezone moštvo nanizalo nekaj nepričakovanih porazov, ki so bili kaplja čez rob za Mirka Skoka. »Sedem let sem bil v klubu, pet let kot članski trener. Iz leta v leto smo bili boljši. Vzeli smo superpokalno lovoriko, bili redno uvrščeni v Ligo NLB za prvaka, dvakrat prišli na finalni turnir pokala Slovenije, bili v finalu pokala, premagali vse ekipe v Sloveniji, ustvarili vrsto odličnih mladih rokometaš, dobili slovenskega članskega reprezentanta, ustvarili prepoznavni stil igre in generalno dvignili klub na višjo raven. Res sem ponosen na svoje obdobje v Krki. Seveda sem hvaležen tudi klubu, ki mi je dal priložnost in skozi ta leta verjel v moje delo. Krko čutim kot drugi dom in tam sem spoznal veliko odličnih ljudi, ki bodo moji prijatelji celo življenje,« zadovoljstva po uspehih v Novem mestu ni skrival Skoko.

Le kje bo Mirko Skoko nadaljeval svojo trenersko kariero? Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Zdaj že nekdanji strateg novomeške članske ekipe je izrazil željo, da še naprej želi delati v Sloveniji. Kontaktiralo naj bi ga kar nekaj prvoligašev, a kdo so ti ostaja skrivnost. »Nekaj klubov me je že kontaktiralo, bomo videlo kaj vse bo konkretnega, saj je pot do kontakta in vseh pogovorov zelo dolga. Sigurno je Slovenija prioriteta, ker imam tukaj družino in imam zares rad Slovenijo. Ne bom hitel, niti nočem imeti denarja za prvo prioriteto. Osebno sem ambiciozen in takšno okolje potrebujem. Prvi pogoj za mojo naslednjo sredino bo ambicija in sama operativnost kluba,« meni Skoko, kateri ne skriva želje po nadaljevanju trenerske kariere v Sloveniji.

Za konec pa nam je zaupal še končno uvrstitev klubov v Ligi NLB za prvaka. »Prvo bo Celje, drugo Gorenje Velenje, tretji bodo Ribničani, četrti Koprčani, peti Mariborčani in šesti rokometaši Urbanscape Loke.«

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU