Connect with us

INTERVJU

Celjska stopnička višje za obetavno kariero Tobiasa Cvetka

Tobias Cvetko (desno) se v Celje vrača po treh sezonah kaljenja v Trebnjem. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Celjski klub je včeraj uradno potrdil še četrto okrepitev za prihodnjo sezono. Po treh letih kaljenja pri trebanjskemu Trimu se v matični klub vrača 21-letni levi zunanji Tobias Cvetko in ne skriva odličnega počutja po vrnitvi v knežje mesto. Z njim smo se pogovarjali o samih načrtih v celjskem klubu.

http://bit.ly/SDSPORT-pasica

Obetavni Tobias Cvetko je več kot zadovoljen s povratkom v Celje Pivovarno Laško. V matični klub se namreč vrača po treh letih kaljenja v Trebnjem in bo v prihodnji sezoni šele prvič nastopil za člansko ekipo. »Občutki ob vrnitvi so odlični, saj sem imel vedno željo zaigrati za člansko ekipo Celja in sanje so se mi uresničile,« nam je za ŠD Šport uvodoma spregovoril Cvetko.

Slednji bo bil v resnih načrtih trenerja Tomaža Ocvirka, ki bo v svoje moštvo verjetno dobil še enega levega zunanjega. O imenih ni veliko govora, a Cvetko se s tem še ne obremenjuje. »O vlogi je še prehitro govoriti. Verjamem, da si bom s trdim delom priboril svojo minutažo v ekipi. Za Celje sem se odločil zato, ker menim, da gre za vrhunski klub. Tam se zelo dobro trenira in tukaj bom še napredoval ter se razvijal v vseh elementih igre,« meni 21-letni Cvetko.

Tobias Cvetko je v treh sezonah pustil velik pečat v trebanjskem klubu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Čeprav se mladi Celjan v knežje mesto podaja šele prihodnjo sezono, pa bo svoj maksimum še vedno prispeval v dresu Trima Trebnjega. S slednjim se bori za prvo mesto v Ligi NLB za obstanek, zato se utegne, če ne bo večjih presenečenj, od Trima posloviti z nasmeškom na obrazu. »Cilj je osvojiti prvo mesto v končnici za obstanek oziroma boriti se za končno 7. mesto, ob temu pa izboljšati tako igro posameznika kot same ekipe,« zaključuje Tobias Cvetko, za katerim je letošnja sezona nedvomno najboljša izmed vseh treh.

Trebanjske rokometaše ta petek v domači dvorani ob 19.00 čaka prva domača tekma v Ligi NLB za obstanek proti ekipi MRD Dobove.

Liga NLB za obstanek, 2. krog:

Sreda, 27. marca, ob 19.00 (Športna dvorana Dolanka, Dol pri Hrastniku):

RK Dol TKI Hrastnik – RK Jeruzalem Ormož

Petek, 29. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – MRD Dobova

Sobota, 30. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Stična, Ivančna Gorica):

RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto

LESTVICA:

M EKIPA N Z I P + +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 1 1 0 0 27 21 6 22
2 MRK KRKA 0 0 0 0 0 0 0 19
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 1 1 0 0 33 30 3 16
4 MRD DOBOVA 0 0 0 0 0 0 0 12
5 RK DOL TKI HRASTNIK 1 0 0 1 21 27 -6 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 0 0 1 30 33 -3 5
M – mesto; N – št. tekem; Z – št. zmag; I – št. neodločenih; P – št. porazov; + – št. danih; – – št. prejetih; +/- – gol razlika; T – št. točk
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU