Connect with us

Liga NLB

Na debiju blestel, pri ciljih optimističen

Foto: Igor Martinšek

Na Gorenjskem sobotna zmaga škofjeloških rokometašev v prvem kolu Lige NLB proti velenjskemu Gorenju še kar odmeva. Eden izmed glavnih junakov je bil v petimi goli novinec Žan Grojzdek, ki se je hitro izkazal za pomembno okrepitev tako v napadu, kot obrambi.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Čeprav so številni Gorenjce uvrstili v sam boj za obstanek med elitno druščino, pa temu vsekakor ne bo tako. Škofjeločani so zablesteli na samem štartu v sezone in pred domačo publiko na kolena spravili velenjskega tekmeca, ki se je moral sprijazniti z velikim spodrsljajem.

»Srečanje smo začeli odlično in po zaslugi agresivne obrambe takoj prevzeli vodstvo. Na koncu prvega polčasa je agresivnost nekoliko padla in Velenjčani so se nam hitro približali. Drugi polčas pa smo igrali predvsem pametno v napadu, obramba je delovala, vratar je branil dobro in tudi navijači so nam pomagali, da smo na koncu slavili,« je sobotno dogajanje komentiral Žan Grojzdek, ki je v škofjeloške vrste prišel iz novopečenega drugoligaša SVIŠ-a.

https://si.gorenje.com/

Škofjeločani so letos ogromno izgubili predvsem z odhodom Žige Bradeška, ki je sprva končal igralsko pot, a v zadnjem tednu avgusta okrepil Dobovo. Čeprav bo preboj v Ligo NLB za prvaka zelo težka ovira, pa so Gorenjci optimistični. »To je bila šele prva tekma. Že res, da smo dobro odprli sezono, ampak gremo tekmo po tekmo in bomo videli, kam nas to pripelje,« dodaja otrok LL Grosist Slovana.

Liga NLB, 1. krog:
Sobota, 7. septembra, ob 20.00 (Športna dvorana Poden, Škofja Loka):
RD Urbanscape Loka – RK Gorenje Velenje 27:25 (14:13) – več o tekmi TUKAJ
Sobota:
RD Butan Plin Izola – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:15) – več o tekmi TUKAJ
MRD Dobova – RD Koper 30:27 (17:12) – več o tekmi TUKAJ
MRK Krka Novo mesto – RK Maribor Branik 27:25 (11:11) – več o tekmi TUKAJ

Že odigrano:
RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 28:24 (9:10) – več o tekmi TUKAJ
RK Slovenj Gradec – RD Riko Ribnica 33:36 (18:16)

More in Liga NLB