Connect with us

Liga NLB

Bradeško novinec v dobovski ekipi

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Marsikomu se bo ta prestop zdel ogromno presenečenje, pa večina sploh ne ve, kdaj se je to zgodilo. Govorimo seveda o mlademu in talentiranemu krožnemu napadalcu Žigi Bradešku, ki je še v začetku avgusta prenehal z igranjem rokometu, a v prvem krogu Lige NLB debitiral za prvoligaša iz Dobove.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Bradeško je dobovske vrste praktično okrepil šele v zadnjem tednu avgustovskih priprav, saj po naših informacijah ni nastopil na pripravljalni tekmi v Ivančni Gorici med SVIŠ-em in varovanci Benjamin Teraša. Slednji je z velikim nasmeškom na obrazu sprejel pomembno okrepitev, predvsem v obrambi.

“Pred sezono smo ostali brez krožnega napadalca. Skušali smo pokriti igralno mesto, tako v obrambi kot v napadu znotraj ekipe, vendar nam to ni uspelo. Ko se je pojavila možnost, da ekipi priključimo Žigo, nismo oklevali, predstavili smo mu naše načrte in se dogovorili za sodelovanje. Žiga trenutno še ni povsem pripravljen, vendar bo s svojim znanjem, izkušnjami in karakterjem dodatna moč v naši ekipi tako v obrambi kot napadu,” je o novi okrepitvi dejal dobovski trener Benjamin Teraš.

Bradeško je rokometno pot začel pri Urbanscape Loki in v minuli sezoni na 26 tekmah prispeval 28 golov.

More in Liga NLB