Connect with us

INTERVJU

Mladi Velenjčan blesti v slovenjgraškem dresu

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Prejšnji vikend sta novo sezono Lige NLB pričela novinec Slovenj Gradec ter Riko Ribnica. Zmage se je na Koroškem veselila slednja, a velika preglavice ji je delal predvsem mladi levoroki član Gorenja Velenja in posojen rokometaš Slovenj Gradca Kenan Pajt, ki je na uvodni tekmi dosegel kar 12 zadetkov. Pajt se glede morebitne vrnitve v Velenje še ne obremenjuje.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Vodstvo RK Gorenje Velenje je s Pajtom lansko poletje sklenilo triletno pogodbo, a ga zaradi osebne želje po čim večjih članskih izkušnjah poslalo na kaljenje v Slovenj Gradec. Ta je mlademu Pajtu ponudil zelo lepo priložnost, ki jo je mladi levičar odlično izkoristil in blestel v minuli sezoni.

Letos pa je svojo dobro formo še nadgradil in v prvem kolu Lige NLB proti Riku Ribnici zabil kar enajst zadetkov.

https://si.gorenje.com/

»Tekma je bila zelo naporna, predvsem zaradi visokega tempa igre. Vedeli smo, da so gostje favoriti in nimamo kaj izgubiti, zato smo v tekmo krenili brez pritiska. Igrali smo neustrašno in se kosali do 50. minute, a na koncu nam je zmanjkalo moči ter izkušenj. Naši zvesti navijači so nas tako kot zmeraj bodrili in podpirali, kar nam veliko pomeni. Žal mi je, da nismo izvlekli kakšno točko, a sem prepričan, da jih bomo s takšnim pristopom še veliko osvojili,« je po samem srečanju komentiral Pajt.

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Čeprav so marsikateri strokovnjaki pripisovali slovenjgraškemu moštvu le borbo za obstanek, pa se pri bojevnikih za mesto miru s tem ne obremenjujejo. »Z glavami smo že usmerjeni na naslednjo tekmo, ko gostimo Trimo. Pridno treniramo in se pripravljamo za tekmo, ki bo nedvomno zahtevna, saj je Trimo zelo kakovostna ekipa. Poskusili jih bomo presenetiti in na krilih navijačev nuditi hud odpor,« dodaja Pajt, ki ga pogodba z Velenjčani veže še letos in prihodnjo sezono.

More in INTERVJU