Connect with us

Liga NLB

Velenjčani na kolenih v Škofji Loki!

Zoran Jovičić je lani osvojil pokalno lovoriko, a v prvem krogu Lige NLB klonil v Škofji Loki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Škofjeloški rokometaši so že na uvodu sezone priredili izjemno presenečenje in v domači dvorani Poden porazili Gorenje Velenje, kateremu pripisujejo celo boj za sam naslov državnega prvaka. No, s takšnim rezultatom tega uspeha ne bi bilo mogoče storiti.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Čeprav so številni Gorenjce uvrstili v sam boj za obstanek med elitno druščino, pa temu vsekakor ne bo tako. Škofjeločani so zablesteli na samem štartu v sezone in pred domačo publiko na kolena spravili velenjske tekmece, ki se bodo morali sprijazniti z velikim spodrsljajem.

Začetek tekme je minil v dominaciji domačega moštva, ki je Velenjčanom napovedal borbo do zadnje sekunde srečanja. Četa Roberta Beguša je uvodoma povedla s 5:2, a so se nasprotniki, ki jim poveljuje Zoran Jovičić, hitro približali na -1 (6:5). Sledila je vnovična nadmoč gostiteljev. Ti so ob odmoru vodili s 14:13.

https://si.gorenje.com/

V drugem delu je dvorana spremljala trdo in napeto igro gol za gol. Urbanscape Loki se je kasneje vendarle uspelo oddaljiti na +3 (23:20), vendar Gorenje ni imelo časa za preobrat. Tako je moralo priznati premoč Ločanom s 27:25 (14:13).

Velenjčani bodo novo priložnost za osvojitev dveh točk imeli že prihodnji vikend, ko jih v Rdeči dvorani čaka tekma z novomeško Krko. Urbanscape Loka pa bo gostovala na Obali pri Koprčanih.

Liga NLB, 1. krog:
Sobota, 7. septembra, ob 20.00 (Športna dvorana Poden, Škofja Loka):
RD Urbanscape Loka – RK Gorenje Velenje 27:25 (14:13)
RD Urbanscape Loka: Juričan, Tomac-Teržan; Vrbinc 3, Gartner 1, Dolenc 1, Grojzdek 5, Jamnik 3, Matevž Jesenko 5, Mali, Jeseničnik, Pipp 1, Aljaž Jesenko 4, Pokorn, Šibanc 1, Marinović, Atanasov 3; Trener: Robert Beguš.

RK Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović; Celminš, Mazej, Haseljić, Tajnik, Matanović 2, Levc, Šol 3, Miklavčič 3, Drobež 2, Verdinek 10, Grmšek, Kavčič, Okleščen 5; Trener: Zoran Jovičić.

Danes:
RD Butan Plin Izola – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:15) – več o tekmi TUKAJ
MRD Dobova – RD Koper 30:27 (17:12) – več o tekmi TUKAJ
MRK Krka Novo mesto – RK Maribor Branik 27:25 (11:11) – več o tekmi TUKAJ

Že odigrano:
RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 28:24 (9:10) – več o tekmi TUKAJ
RK Slovenj Gradec – RD Riko Ribnica 33:36 (18:16)

More in Liga NLB