Connect with us

Liga NLB

Celjani na Obali do prepričljive zmage

Fredi Radojkovič se v prvem krogu ni mogel kosati s Celjani vseh šestdeset minut. Foto: RD Butan Plin Izola

Celjska zasedba je z odliko odprla novo sezono Lige NLB in na Obali v drugem delu brez težav premagala Butan Plin Izolo z 21:32 (11:15).

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Nova sezona Lige NLB se je uradno pričela že v sredo, ko so morali Ribničani zaradi drevišnjega gostovanja na povratni tekmi EHF pokala v Estoniji, že predčasno gostovati v Slovenj Gradcu. Slednji je tudi tokrat dokazal, da marsikateremu prvoligaškemu tekmecu na Koroškem ne bo lahko in suhorobarjem dovolil zmagati le s tremi zadetki razlike (33:36).

https://si.gorenje.com/

Včeraj sta se v Trebnjem udarila Trimo in Jeruzalem Ormož. Gledalci, ki so dodobra napolnili trebanjsko dvorano, niso videli presenečenje, in sicer je izbrancem trenerja Ivana Vajdla uspelo slaviti z 28:24 (več o tekmi TUKAJ). Eden izmed glavnih junakov včerajšnjega večera je bil Dino Hamidović in s sedmimi zadetki postal najboljši igralec tekme (več TUKAJ).

Tokrat so Celjani na Obali imeli nekaj manjših preglavic v prvem delu, a v drugem mirno zadihali in z visoko prednost zanesljivo premagali novinca v Ligi NLB.

Lahko delo za pivovarje

Vzdušje v izolski dvorani je bilo fenomenalno. Foto: RD Butan Plin Izola

Pivovarji so v tekmo krenili odločno in kljub ogromnemu pritisku s strani tribun že takoj prišli do vodstva s +3. Vodstvo gostujočih se je večinoma gibalo med štirimi in petimi goli, ob koncu prvega polčasa pa je na semaforju kazalo 11:15 za celjske fante.

Ti so drugi del pričeli z izenačeno igro, a v nadaljevanju brez večjega pritiska stopnjevali vodstvo in v 52. minuti vodili že za +10 (12:22). Do konca tekme se ni kaj dosti spremenilo, pivovarji pa so zasluženo slavili z 21:32.

Celjski rokometaši bodo v prihodnjem krogu pred domačo publiko gostili Dobovo, medtem ko Izolane čaka izjemno težko gostovanje pri Ormožanih.

Liga NLB, 1. krog:

Sobota, 7. septembra, ob 18.00 (Športna dvorana Kraška, Izola):
RD Butan Plin Izola – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:15)

Ob 19.00:
MRD Dobova – RD Koper
MRK Krka Novo mesto – RK Maribor Branik

Ob 20.00:
RD Urbanscape Loka – RK Gorenje Velenje

Že odigrano:
RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 28:24 (9:10) – več o tekmi TUKAJ
RK Slovenj Gradec – RD Riko Ribnica 33:36 (18:16)

More in Liga NLB