Connect with us
Foto: RK Metalurg Skopje

Tuja prvenstva

Metalurg Skopje ima novega trenerja

Foto: RK Metalurg Skopje

Metalurg Skopje ima novega trenerja

Makedonski aktualni podprvaki imajo novega trenerja. Na trenerski stolček Metalurga iz Skopja se bo usedel Danilo Brestovac, ki je nazadnje vodil luksemburškega prvaka Red Boys.

Selektor mladinske makedonske reprezentance je tako postal naslednik Lina Červarja, ki je klop makedonskih podprvakov zapustil prejšnjo jesen. Nazadnje je ekipo vodil Aleksandar Jović, a le začasno.

Brestovac, sicer nekdanji vratar, ima izkušnje že iz Francije. Tam je bil pomočnik Ivici Obrvanu pri Chamberyu. Poleg tega je 43-letnik vodil Red Boyse ter z njimi osvojil naslov luksemburškega prvaka.

Metalurg Skopje bo tudi v prihodnji sezoni tekmoval v EHF Ligi prvakov. Igral bo v skupini C, skupaj s Silkeborgom, Sportingom, Bešiktašem , Ćehovskimi Medvedi ter Tatran Prešovom.

Velika okrepitev v vrstah makedonskih podprvakov

Halil Jaganjac je trenutno najboljši strelec skopskega Metalurga. Foto: SEHA liga

Foto: ŞEHA liga

Metalurg je pred začetkom priprav uspel zadržati enega izmed največjih talentov na svetu. Halil Jaganjac bo tudi prihodnjo sezono pomemben člen v ekipi Danila Brestovca.

Kljub uradno potrjenemu zanimanju Fuchse Berlina ter Zagreba, so ga makedonski podprvaki uspeli zadržati v svojih vrstah. Odškodnina zanj naj bi se po poročanju makedonskega medija g-sport.mk gibala med 100 in 150 tisoč evri.

»Lahko potrdimo, da sta se za Halila Jaganjca zanimala tako Fuchse Berlin kot Zagreb, a do končnega dogovora ni prišlo. Ne izključujemo možnosti, da bi Jaganjac zapustil vrste našega kluba, a za zdaj je še vedno igralec Metalurga,« je dejal predsednik kluba, Zoran Cetanovski.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva