Connect with us

EHF Challenge pokal

Mariborski rokometaši prihodnjo sezono v EHF Challenge pokalu

Mariborski rokometaši se v Evropo vračajo po nekaj letih. Foto: R.N./RK Trimo Trebnje

Mariborčani se po dolgih letih premora znova vračajo v Evropo, kjer bodo prihodnjo sezono igrali v EHF Challenge pokalu. Evropske boje bodo tako pričeli v drugem krogu, kot nosilci.

Poslovni direktor Maribora Mihael Pisanec sestavlja zanimivo ekipo za boj v Evropi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Evropska pot se za mariborske rokometaše letos pričenja prvi vikend v mesecu oktobru, kjer bodo nastopali v drugem krogu EHF Challenge pokala. Prve tekme bodo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratne pa teden kasneje. Praktično isti termin, kot drug krog kvalifikacij za skupinski del EHF pokala, kjer bodo letošnjo evropsko sezono pričeli tudi velenjski rokometaši (več o tem TUKAJ).

Letos bo v tretjem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju igralo 49 klubov, od tega v drugem krogu (prvega sploh ni) tekmuje 32 ekip. Vsi zmagovalci iz 16 parov se bodo priključili petnajsterici, v nadaljevanju pa se bo igralo na sistem izločanja, vse do finala s povratno tekmo.

Branilec naslova CSM iz Bukarešte bo sezono začel šele v tretjem krogu, žreb pa bo na sporedu v torek, 16. julija. Letošnja sezona bo zadnjič imenovana kot EHF Challenge cup, saj se z naslednjim letom spreminja v EHF pokal.

Preberite si še:

Ribničani in Velenjčani v kvalifikacijah EHF pokala

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EHF Challenge pokal