Connect with us

EHF pokal

Ribničani in Velenjčani v kvalifikacijah EHF pokala

Velenjčani so letos prišli do prve pokalne lovorike po letu 2003. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Evropska rokometna zveza je včeraj objavila seznam udeležencev v EHF pokalu za sezono 2019/2020. Slovenske barve bosta zastopala podprvak Gorenje Velenje in Riko Ribnica. Slednja bo evropske boje pričela že konec avgusta, medtem ko velenjske ose uvod v evropsko sezono čaka v drugem krogu.

Ribničani so letošnjo sezono končali na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Uvodni krog kvalifikacij za EHF pokal sestavlja 32 klubov, ki so razdeljeni v nosilce in nenosilce. Tukaj so se znašli tudi ribniški rokometaši, za katerimi bo letošnja sezona že četrta zaporedna na evropskem rokometne zemljevidu. Krstno so odigrali najboljššo v zgodovini in se že takoj uspeli uvrstiti v skupinski del. Tam jim ni ravno šlo po načrtih, a kljub zadnjem osvojenem mestu v skupini pridobili ogromno novih izkušenj.

Sezono kasneje so tesno klonili proti Fincem in v skupnem izidu izgubili za vsega tri zadetke, medtem ko so lani prav tako ostali prekratki za tri gole proti islandskemu Selfossu. Letošnja zasedba ponovno ostaja nespremenjena. Letošnji evropski boji se bodo za suhorobarje začeli v prvem krogu, in sicer med 31. avgustom in1 . septembrom. Možni tekmeci so praktično vsi premagljivi, najbližja destinacija pa je lahko hrvaški Poreč, črnogorski prvak Lovčen, bosanski Borac ali pa srbska Metaloplastika.

Velenjčani v drugem bobnu nosilci

Velenjski rokometaši bodo podobno kot lansko sezono, tudi letošnjo začeli v drugem krogu kvalifikacij. Prve tekme bodo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratna srečanja pa teden kasneje. Lansko pot jim je v zadnjem krogu preprečil španski Granollers. Letos bodo tekmece dočakali v družbi poljskega Gornika, beloruskega SKA Minska, madžarskega Csurga in med drugim tudi portugalskega giganta Benfice.  Velenjski tekmeci v drugem krogu kvalifikacij bo po vsej verjetnosti zmagovalec iz prvega kroga.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal