Connect with us

EHF Liga prvakov

Slovenija prihodnjo sezono verjetno brez EHF Lige prvakov

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Evropska rokometna zveza je že pred časom potrdila uvedbo spremembe formata evropskih tekmovanj od sezone 2020/2021. Tako se EHF Ligi prvakov, ki je najkakovostnejše evropsko tekmovanje in EHF pokalu, kateri bo odslej veljal za tretji evropski razred, pridružuje še drugokategorna Evropska rokometna liga.

Arena Zlatorog bo letos še deležna tekem EHF Lige prvakov, naslednjo sezono pa po vsej verjetnosti ne več. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Evropska krovna organizacija je pred dnevi objavila posodobljeno EHF lestvico posameznih prvenstev v zadnjih treh sezonah. Tako je obenem znana še sestava udeležencev v posameznih evropskih ligah. EHF Ligi prvakov in EHF pokalu se odslej pridružuje še Evropska rokometna liga, ki bo veljala za drugo najkakovostnejše tekmovanje.

EHF Ligo prvakov bo v prihodnji sezoni sestavljalo najboljših devet prvakov iz EHF lestvice. Med njimi pa so Nemčija, Španija, Francija, Makedonija, Danska, Madžarska, Poljska, Hrvaška ter Portugalska. Malo presenetljivo, pa vendarle resnično je Makedonija celo najboljša tretja liga na svetu! Seveda se to marsikomu nepričakovano zdi, pa vendarle je tamkajšnji prvak Vardar v zadnjih treh sezonah dvakrat splezal na evropski rokometni vrh. Poleg omenjene deveterice bo mesto v elitnem razredu imel še najboljši klub iz EHF pokala v zadnjih treh letih ter devet klubov, katere bo posebej izbrala Evropska rokometna zveza. Morda pa se le naredi čudež in slovenski prvaki pridejo v EHF Ligo prvakov.

Slovenija čedalje bolj izgublja rokometni ugled ter kvaliteto, saj je v zadnjih nekaj letih iz 7. mesta padla na šele 14. mesto. Tako bodo naši imeli po dva predstavnika v Evropski rokometni ligi ter še dva v EHF pokalu.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF Liga prvakov