Connect with us

EHF Liga prvakov

Incident med Madžari in Makedonci hudo stal dva Slovenca

Dean Bombač bo zaradi neprimernega obnašanja na tekmi proti Vardarju moral plačati 3 tisoč evrov. Foto: MOL Pick Szeged

Evropska rokometna zveza je pred dnevi potrdila kazni za akterje v incidentu na četrtfinalni tekmi EHF Lige prvakov med madžarskim Pick Szegedom in makedonskim Vardarjem iz Skopja. Del pretepa sta bila tudi slovenska reprezentanta Dean Bombač in Matej Gaber, ki bosta globoko morala seči v žep.

Madžarski velikan MOL Pick Szeged je zoper odločbe disciplinske komisije, ki je bila izdana 24. maja, vložil pritožbo na dogodke v zadnji minuti povratne tekme četrtfinala EHF Lige prvakov proti makedonskem Vardarju.

Pritožbeno sodišče se je odločilo, da izda glavnim udeležencem, med njimi sta tudi Bombač in Gaber, izda primerno denarno kazen.

Razlage so naslednje:

  • Deanu Bombaču se naloži denarna kazen v višini 3.000 evrov kot pobudnika prepira. Hkrati je napadel tudi nasprotnika po tekmi.
  • Mateju Gabru in Jorgeju Maqedi se naloži denarna kazen v višini 2.000 evrov. Prvi je pričel pretep, Maqeda pa kot predčasno diskvalificirani igralec vdrl na igrišče.
  • Đorđeja Ignjatovića in Marka Krivokapića se za nepravilno ravnanje do uradnih oseb EHF kaznuje z globo 2.000 evrov.
  • MOL Pick Szegedu se naloži denarna kazen v višini 5.000 evrov zaradi neprimernega obnašanja ekipe in slabega zagotavljanja varnosti ter dobrega reda. Zlasti zato, ker je diskvalificirani igralec vdrl na igrišče.
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF Liga prvakov