Connect with us

Liga NLB

Koprčani lovijo Evropo

Koprski rokometaši se za Evropo borijo skupaj z vijoličastimi. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Koprčani lovijo Evropo

Pred koprsko ekipo so štiri odločilne tekme v boju za uvrstitev med najboljša štiri mesta v Sloveniji, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastope v evropskih tekmovanjih. Četrto mesto je še edini cilj Koprčanov, ki ga lahko izpolnijo. Če jim bo uspelo, bomo videli po 31. maju.

Kljub enotedenskem premoru prvoligaških tekem zaradi finalnega turnirja pokala Slovenije, Koprčani še vedno mislijo le na en cilj – četrto mesto v Ligi NLB, preko katerega se bi rumeno-modri prebili v Evropo.

»Možnosti imamo, vse je v naših rokah. Če bomo pravi in boljši od Maribora, si bomo to tudi zaslužili. Nobene katastrofe ne bo niti, če bomo na koncu peti,« za Primorske novice pravi koprski predsednik Aljoša Bertok.

Menjava generacije na Obali

Uroš Rapotec bo koprski trener tudi v naslednji sezoni. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V pisarnah (za zdaj) edinega primorskega prvoligaša se ogromno ukvarjajo s kadrovanjem. Jasno je, da bodo klub po tej sezoni zapustili Nino Grzentič (Tatran Prešov, Slovaška), Adam Bratkovič (Creteil, Francija), Martin Kocjančič ter Dani Zugan (oba Maribor Branik). Trener Uroš Rapotec bo odslej lahko računal na tri nove obraze, in sicer otroka kluba Bora Breznikarja, Matevža Žagarja (Mokerc-KIG) ter mladinskega reprezentančnega čuvaja mreže Gašperja Dobaja (Urbanscape Loka).

Aljoša Bertok verjame v igranje evropskih tekem v Bonifiki prihodnjo sezono. Foto: RD Koper

Že prej smo poročali, da naj bi Rapotec na trenerskem stolčku Kopra ostal tudi v prihodnji sezoni (več o tem TUKAJ), poleg tega pa utegne klub zapustiti še kakšen ključni igralec. »Morda bo res odšel še kakšen igralec. A tak je trend slovenskega rokometa v zadnjih letih. Moramo poudariti, da tudi ekipa, kot je Celje, pred vsako sezono izgubi sedem, osem rokometašev. Velenjčani so jih pred to sezono kar devet. Nam je precej časa uspevalo zadržati najboljše, skupaj smo bili kar šest let. Sedaj pa si določeni želijo zamenjave okolja in prav je, da se preizkusijo tudi drugje,« je dejal Bertok, ki napoveduje menjavo generacije: »Določeni dogovori so že sklenjeni. Poleg tega, da pridno vključujemo svoj mladinski pogon, bomo pripeljali še nekaj mladih rokometašev iz bližine. Verjamemo, da bomo tudi prihodnje leto konkurenčni.«

V dveh letih štirje trenerji

Veselin Vujović je v Kopru zdržal le eno sezono. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Koprčani so se po propadu takratnega Cimosa ekspresno v treh letih vrnili v najkakovostnejši razred slovenskega rokometa. Prvi dve sezoni, ki ju je vodil sedanji velenjski trener Zoran Jovičič, so sezono končalo na solidnem četrtem mestu. Apetiti so hitro zrasli in za eno leto je prišel Veselin Vujović, vendar priključka k vodilnemu dvojcu Celje-Gorenje, ni bilo. Sezona se je prav tako zaključila na četrti poziciji. Slovenskega selektorja je na klopi nasledil Peter Mičovič, ki je sezono začel pod pričakovanji in se hitro poslovil od primorskega trenerskega stolčka.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB